maandag 20 februari 2017

Af en toe een foutjeHet breien aan de deken heb ik hervat, maar ik moet er weer helemaal inkomen. Een vergissing ligt snel op de loer, zo heb ik in de kabel linksboven een "draai" te weinig gemaakt. Je ziet het als je de beide getoonde kabels met elkaar vergelijkt. In het geheel valt het minder op, al moet ik zeggen dat er meerdere vergissingen zijn gemaakt.

Inmiddels heb ik 130 centimeter gebreid aan de middelste baan.

zondag 12 februari 2017

HandwerkbeursVoor het eerst sinds jaren ben ik naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. Vroeger was het wel eens in mijn voorjaarsvakantie, maar dat is al een tijd geleden. Alleen als ik in het weekend verder niet veel te doen heb, dan kan ik er heen reizen.Ik heb ervoor gekozen om dit keer de diversiteit van de beurs te fotograferen. Het was beslist wel een uitdaging om foto's te maken zonder dat er publiek op kwam. De beursbezoekers hebben er immers niet voor gekozen om gefotografeerd te worden, dus dat doe ik niet.In eerste instantie stond voor mij het borduren centraal, gevolgd door het breien. Er waren echter ook kraaltjes, knopen, bedeltjes, haakmaterialen, vilten figuren voor een seizoenstafel en ga zo maar door. De beurs was groter dan ooit.Op borduurgebied waren er vertrouwde deelnemers zoals Liebevolle Kreuzstiche uit Duitsland.Bij de stand van Merkwaardig hingen deze geborduurde kussentjes tegen de achterkant van de kraam, samengesteld uit werkstukjes van leden van Merkwaardig. Het was een prachtig geheel.Op het gebied van breiwol heb ik veel zelfgeverfde wol gezien. Naast bekende merken was er ook nogal wat wol van voor mij nieuwe merken, zoals het afgebeelde Napoli.


zondag 5 februari 2017

Leuke links ValentijnEen extra editie vandaag, speciaal met kleine projectjes voor Valentijnsdag
  • Voor wie nog snel een paar hartjes wil haken, is dit een lekker snel patroon.
  • Als je alleen het hartje borduurt, dan krijg je dit ook nog af voor Valentijn.
  • Voor wie liever alvast aan het voorjaar denkt, een leuk geborduurd schaapje. Let op: alleen in februari 2017 gratis te downloaden!

woensdag 1 februari 2017

Burridge Lake Aran AfghanHet is heel, heel erg lang geleden dat ik hier aan gewerkt heb. Sinds een paar dagen heb ik het breien hervat. Ik vond dit wel een mooie foto, maar dit is niet de status quo. Baan 1 van de deken is namelijk al klaar. Baan 2 én baan 3 zijn ongeveer een meter lang.