Als leerkracht probeer ik kinderen inzichtelijk te leren rekenen. Dus niet alleen uit het hoofd leren "delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde", maar een hele appel in kwarten verdelen en laten zien dat vier keer een kwart één is. Of veel simpeler vertellen dat het voorvoegsel deci- een tiende betekent, dus een decimeter een tiende meter is.
Op dezelfde manier vind ik het fijn als de constructieprincipes van een breipatroon duidelijk zijn. Daarom was ik zo blij met dit instructiefilmpje waarin wordt verteld hoe je een kleine hiel van een sok maakt, hoeveel steken je ook precies hebt.
Alleen ben ik zo eigenwijs om meer van uitgeschreven patronen te houden dan van een filmpje dat je steeds moet stopzetten of terugspoelen. Vandaar dat ik me voorgenomen heb om mijn basissokkenpatroon uit te schrijven als ik klaar ben met deze sokken.
4 uur geleden
6 opmerkingen:
De meeste dingen kan ik maken, maar sokken breien kan ik niet. Uiteraard kan ik breien op vier pennen, maar de hak en de hiel... Ik vind het knap dat je zulke mooie sokken kunt breien. En het is een goed idee om je eigen patroon uit te schrijven.
Voor sokken breien heb ik altijd een schema waarin alle maten staan en een beschrijving uit ik dacht een oude " landleven" : hoe oma haar sokken breide. Klopt altijd.
Hier nog zo'n juf die niet van filmpjes houdt... het duurt me veel te lang en er komt zoveel voorbij wat niet hoeft...
Leuk die kleurtjes. En knap ook ja!
Een heel goed idee om je eigen basispatroon op te schrijven. Dan zal je het nog makkelijker onthouden!
In het complete handwerken stond ooit een basispatroon. Hiermee heb ik leren sokken breien. Altijd handig om te hebben. Groet, Dientje
Een reactie posten