donderdag 6 juni 2024

T-shirt

Elke zaterdag is het in Utrecht lapjesmarkt en ik kom er graag. Niet meer zo vaak als vroeger nu ik wat verder van de binnenstad woon, wel als ik er iets te zoeken heb. Aan het begin van de meivakantie dacht ik dus: kom, ik ga weer eens een kijkje nemen. Eigenlijk niet met een vastomlijnd plan, maar toch kwam ik met twee dezelfde couponnetjes tricot terug.
Wat er van gemaakt moest worden wist ik nog niet. Na enig rondkijken op internet, besloot ik een t-shirt te proberen te naaien. En wel van een zelfgeknipt patroon, naar het model van een ander shirt. Op internet staan er verschillende handleidingen. Soms kloppen ze trouwens niet helemaal of zijn ze niet goed te begrijpen voor een volslagen beginner als ik ben. Met het boordje aan de bovenkant heb ik enorm zitten knoeien en uiteindelijk is het niet volgens de regels der kunst genaaid.
Het is sowieso een leerproject geworden, waaraan op allerlei punten nog iets valt te verbeteren. Zo heb ik overal een naad van 2 centimeter geknipt om wat extra ruimte voor eventuele foutjes te hebben. Die extra 2 centimeter blijken bij de halslijn zelf de fout te zijn. Het t-shirt is namelijk nu nogal hoog gesloten en daar houd ik niet echt van.
Andere vergissingen zal ik niet benoemen, het is goed om als absolute starter ook hier en daar tevreden te zijn. Dat ben ik ook, bijvoorbeeld over de mouwen. Ook over mijn trage aanpak, waarbij ik veel naadjes eerst heb ik geregen alvorens ik ze vast heb gezet met de naaimachine.
En last but not least over een draagbaar kledingstuk gemaakt uit twee restlapjes van 2 euro per stuk.

3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Heel knap! Ik doe het je niet na!

miekequilt zei

Wat een leuk shirt is het geworden. Voor dat geld heb je een leuk shirt én je weet voor de volgende keer nog beter hoe het moet.

Gonda Westra-Steursma zei

Je poging is goed geslaagd hoor. Je t-shirt ziet er leuk uit. Nu hopen op betere tijden qua weer. Want nu is het nog te koud aan, tenzij je er een vest over aan doet. Dan kan het ook leuk zijn.

Gr. G.