maandag 28 maart 2022

De tweede laag bloembollen

Bijna twee weken geleden schreef ik al over mijn experiment met bolletjes in twee lagen. Op dat moment was vooral de bovenste laag in bloei. Hoewel het eigenlijk de bedoeling was dat de bollen elkaar zouden afwisselen, zijn nu zowel de hyacinthen als de krokusjes te zien in volle glorie.

Proef (bijna) geslaagd: het zou nog mooier zijn als de bloemen qua kleur iets meer zouden harmoniëren.

vrijdag 25 maart 2022

Lente

Eigenlijk is het de hele maand maart al schitterend weer. Of je nu de meteorologische lente of de astronomische lente aanhoudt, het maakt dit jaar niet uit.
Daarom zomaar een paar plaatjes, die getuigen van het seizoen.
En mocht je het nog niet weten: ook Beleef de lente is al bijna vier weken online.

dinsdag 22 maart 2022

Squashbook

Nadat ik op de blog Fat-Quarter las over haar squashbook, ben ik helemaal in de ban van de mogelijkheden hiervan. Zij gaf ook een link naar een heldere tutorial.

Het lijkt in opgevouwen toestand op een cadeautje en dat is het eigenlijk ook. Als je het helemaal opent dan tuimelen er allerlei vlakjes uit.
In dit geval heb ik plaatjes gebruikt van een lottospelletje dat zo'n dertig jaar geleden werd aangeschaft in Frankrijk.
De dierenplaatjes in combinatie met het Franse woord vind ik leuk. En het woord voor specht kende ik echt niet!
Maar ik heb ook al een squashbook gemaakt met plaatjes van edelstenen erin. De kaartjes die ik daarvoor gebruikte, werden ooit als reclamemateriaal uitgedeeld.
Over een paar weken ga ik het met (grotere) kinderen doen. Ik ben benieuwd of dat lukt!

dinsdag 15 maart 2022

Bolletjes in twee lagen

Verschillende keren heb ik gelezen dat je bloembollen in twee lagen in een grote pot kunt planten: in de bovenste laag kleine vroegere bloeiers en daaronder wat grotere exemplaren. Afgelopen najaar heb ik de koe bij de horens gevat en het uitgeprobeerd. Zoals je kunt zien heb ik krokusjes in de opperlaag geplant en wat dieper in de grond de hyacinthen. Ze zijn lang niet allemaal uit en wachten ook niet netjes op hun beurt. De hyacinthen staan op het punt van uitkomen en veel van de krokussen bloeien nog niet. Toch is het een leuk experiment. Ik ben benieuwd hoe het er over een paar weken uitziet. Misschien kan ik dan ook een wat betere foto nemen :)

dinsdag 8 maart 2022

Derde baan deken

Het heeft even geduurd maar de derde en laatste baan van de Burridge Lake Aran Afghan is nu voltooid. Hier zie je 'm in opgevouwen toestand. Het fotografeert namelijk wat lastig, zo'n lange lap van 2 meter 10.Daarmee ben ik er overigens nog niet. Aan de bovenkant en onderkant komt namelijk nog een bies en uiteraard moet het geheel daarna in elkaar gezet worden. Toch heb ik heel goede hoop dat ik voor de zomer het project tot een goed einde kan brengen.

dinsdag 1 maart 2022

Leuke links


Het is me op 1 februari goed bevallen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. De frequentie zal wel wat lager zijn: ik denk nu aan een maandelijks bericht.
  • Om te beginnen een mooie blog als Engels geen probleem voor je is: Knit, paint, sew. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn er vooral gratis brei- en haakpatronen te vinden.
  • Een "oudje" die ik graag nog eens onder de aandacht wil brengen, is de blog van Gazette 94. Ze plaatst bijna nooit meer een nieuw borduurpatroon, maar ze heeft een hele collectie ontworpen.
  • Op de blog de Breimeisjes staan een flink aantal patronen en tutorials om te breien en te haken.