- Zet een half kopje goed sterke koffie, dus circa 1 deciliter. Laat de koffie afkoelen en meng het met circa 1 of 2 eetlepels likeur naar smaak. Ik heb Grand Marnier genomen omdat dat toevallig in het keukenkastje stond. Het gaat ook goed met amaretto of koffielikeur.
- Klop 250 milliliter slagroom met 2 eetlepels suiker zo stijf dat je de kom om kunt keren, zonder dat de slagroom eruit loopt. Voeg voorzichtig 250 gram losgeroerde mascarpone toe en meng de slagroom en de mascarpone.
- Leg op de bodem van de kom een laagje (glutenvrije) speculaasjes en vul de eventuele ruimte die overblijft op met verkruimelde koekjes. Eventueel kun je nog een tweede laag toevoegen. Sprenkel er voorzichtig de helft van het koffie- en likeurmengsel overheen. Vervolgens komt er een laag slagroom met mascarpone op en dan strooi je er cacao op. Dat gaat goed met een theezeefje.
- Doe hetzelfde nog een keer. Dus eerst koekjes, dan vloeistof, vervolgens een witte laag en tot slot cacao. Ter versiering heb ik een paar mokkaboontjes gebruikt, maar dat is niet noodzakelijk.
- Laat de tiramisu minstens twee uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter, dan trekt het koffie- en likeurmengsel er goed in.
8 uur geleden





















































