zondag 18 januari 2009

Chicken scratch


Ook in 2009 heeft Sharon B een challenge opgezet met als naam Stitch Explorer 2009. De opzet is tamelijk vrijblijvend. Op de 15de van elke maand post ze een bericht over een niet zo gebruikelijke steek of borduurstijl, en daarmee kun je dan aan de slag gaan. "Chicken scratch" is als eerste aan de beurt in de maand januari.

Met deze techniek heb ik geen enkele ervaring. Gisteren heb ik om te beginnen een lapje gekocht op de lapjesmarkt in Utrecht. Gelukkig waren er ruitjes te kust en te keur. Op de foto kun je het eerste stukje zien van een klein stekenlapje in wording.

6 opmerkingen:

erna zei

Hallo Miriam,

Je wist niet zeker of ruit veranderen de juiste vertaling was voor Chicken scratch. Volgens mij klopt dit wel. Ik ken deze techniek van de NBvP, Vrouwen van Nu en daar wordt het ruitveranderen genoemd. Je kunt er heel leuke dingen mee doen.

Groetjes, Erna

Miriam zei

Dankjewel Erna, ik was er inderdaad niet zeker van.

Miss 376 zei

It looks good Miriam. Look forward to seeing what comes next

Anoniem zei

I came to see your work with chicken scratch, but stayed to see all your work with Kogin. It is all beautifully done. I love Kogin and thank you for the link to patterns that I was not aware of on line.

Best wishes,
Elizabeth

Annet zei

Wat een leuke steek he? Ik heb ook al een rood-wit ruitje klaarliggen om te beginnen. Nu nog even tijd vinden!

Miriam zei

Zeker een leuke steek, waarmee ik nog wat meer ga experimenteren. Ik ben benieuwd naar jouw werk en zal het volgen via jouw blog.