vrijdag 21 augustus 2009

"Stiekem" begonnen


Hoewel ik vast van plan was om eerst de Groninger Meebreideken af te maken, ben ik toch "stiekem" alvast aan de sokkenwol begonnen. Een echte sok heb ik nog nooit gebreid, dus het is wel een uitdaging.

Ik gebruik het patroon Salida en brei met een rondbreinaald. Om de sok te starten moest ik de steken volgens het patroon verdelen over de twee naalden, maar hoe dat dan in zijn werk gaat ..... Ik zat met mijn handen in het haar, tot de link op het patroon ontdekte naar een filmpje over de Magic Loop. Het begin is er!

4 opmerkingen:

Amarins zei

O wat goed zeg, ook ik ga binnenkort beginnen aan mijn eerste sok. Zie ik het goed at je meteen met een rondbreinaald bezig bent? Ik wilde eerst maar met 5 pennen beginnen, maar zo'n rondbreinaald is zeker ook wel makkelijk. Veel plezier met breien.
Groeten,
Amarins

Christina zei

Hmm, wel handig die instructie, maar ik kan niet met zo'n rondbreipen werken. Omdat het van die hele korte pennetjes zijn hangt het hele gewicht van het breiwerk aan je handen. Ik hou juist van lange pennen, zodat het gewicht aan de pen onder je oksels hangt.

Miriam zei

Tja, een rondbreipen werkt voor mij wel veel handiger dan 5 naalden, maar je gebruikt natuurlijk wel een andere techniek.

Aty zei

leuk patroon is het om te breien ik ben die namelijk ook aan het maken en dan met effen, alleen jij bent eerder klaar want ik ben nu echt met de deken bezig moet toch af nog 3 blokken tegaan
groetjes