zaterdag 6 maart 2010

De letter OOp de handwerkbeurs kreeg ik gratis Borduurblad 34 bij de stand van Peddles. Hierin stond het tweede deel van een Indiaans alfabet van Joan Eliott. Binnenkort viert een van mijn neefjes zijn zevende verjaardag, en voor hem borduurde ik een licht gewijzigde versie van de O van dit alfabet. De O van otter, oak en owl. Eigenlijk hoorde er ook nog een soort tovenaarshoed bij, maar die vond ik niet zo leuk. Bovendien weet ik eerlijk gezegd ook niet welk Engels woord die hoed aanduidt. Weet één van de lezers dat toevallig?

Op de website van het Borduurblad kun je trouwens het patroon van de letter C van dit alfabet downloaden.

3 opmerkingen:

Corina zei

Mooi borduurtje, uilen vind ik zowizo geweldig, en een otter is natuurlijk familie van de fretjes, viel me gelijk op toen ik je foto zag. Leuk!

Yoyo zei

This is a very cute design. I really like that it represents so many words with one letter.

As to your hat....if it was a rather square hat with a flat top it could be an Opera Hat which was more commonly referred to as Top Hat, most people would not even know it was originally called Opera Hat, I don't think.

Miriam zei

Thanks for sharing your thoughts about the hat, Yoyo. Unfortunately it was not a flat hat, but more the hat of a wizard.

In the meantime I have found the solution on the blog of Joan Elliott herself, see http://joanelliott.wordpress.com/2008/10/02/native-american-alphabet/