vrijdag 16 september 2011

Vrijdag = Etsy dag

Voorlopig kun je elke vrijdag kennismaken met een creatieve Etsy-verkoper op mijn blog. Deze week is het de beurt aan William's Giftshop van BeaG. Deze winkel werd al in 2006 geopend en het aantal verkopen heeft de 1000 overschreden!


"Sinds juli 2005 ben ik lid van 's werelds grootste creatieve forum Craftster.org. Daar had ik fijne contacten met, voornamelijk Amerikaanse, creatievelingen, waarvan enkelen al een winkel op Etsy hadden of er net een gingen beginnen. Etsy is in die tijd opgericht. Ik woonde toendertijd nog in Nederland (ben in 2007 naar België verhuisd) en aarzelde of Etsy wel iets voor mij zou zijn. Ik dacht om een aantal redenen dat ik vast niets zou verkopen. Nou, dat viel dus reuze mee!


In mijn eerste 2 jaren op Etsy verkocht ik gemiddeld 50 zelfgemaakte producten per maand. Plus dat ik tussendoor nog wholesale orders aannam, voor aantallen tussen de 20 en 100 stuks producten. Druk druk druk druk! Maar heel leuk. En dat terwijl ik mijn winkeltje eigenlijk alleen begonnen was met de gedachte dat als ik misschien af en toe iets verkocht, ik het geld in mijn materialenpotje kon stoppen, zodat ik ondanks schaarse middelen (ik ben sinds 2000 arbeidsongeschikt) toch kon blijven doen wat ik graag deed.

In de jaren voordat ik op Etsy begon was ik trouwens een tijd beeldend kunstenaar en maakte schilderijen, tekeningen, wandsculpturen en portretten in opdracht. Maar dat moest ik opgeven toen ik heftige chronische pijn kreeg vanwege spierreuma.Mijn bestverkopende product is altijd de gehaakte lipcrèmehouder geweest, die eerst verkrijgbaar was in één maat, en inmiddels in vijf maten. Ik heb daar in totaal al zeker 1500 van gemaakt en verkocht. Hoewel ik inmiddels lang niet meer de enige ben die ze maakt, zijn die van mij (de originelen) nog altijd populair.De laatste tijd staan mijn astma inhalator houders met stip op de tweede plaats.
Ook mijn handleiding met patroon voor het maken van je eigen ketting displays (halsjes) heeft altijd goed verkocht.

O ja, ik heb ook nog een tijd manchetknopen van pc- en laptoptoetsen verkocht. Mijn Belgische partner Marc en ik hadden ze samen bedacht en hij maakte ze. Ze waren zo'n groot succes -zeker nadat ze de nationale pers in Engeland hadden gehaald, als enige illustratie bij een artikel over Etsy- dat we bij gebrek aan materialen al snel niet meer aan de vraag konden voldoen."

3 opmerkingen:

Sarah zei

zeer mooie spullen heb je al gehaakt.

doe zo voort, mooi winkel heb je ;)

Mvg Sarah

" me " zei

ik ben fan van annemarie ;)

Anoniem zei

Dankjewel, Miriam!

Hallo allemaal,
Ben je geïnteresseerd in mijn creaties, neem dan gerust eens contact met mij op (via mijn Etsy winkel, of via BeaG@telenet.be).
Vind je mijn gehaakte houdertjes mooi, maar had je liever eentje in een andere kleur/kleurencombinatie, dan kun je die bij mij aanvragen. Dat kost niets extra.

Mijn Lip Balm Holders, Inhaler Holders en Keychain coin holders zijn erg geschikt als kleine cadeautjes, bijvoorbeeld voor Kerst.

Hopelijk neem je ook nog even een kijkje bij mijn andere producten, want ik maak echt van alles en nogwat.

Inwoners van Nederland en België kunnen ook via een bankoverschrijving betalen (handig voor als je geen PayPal hebt!).
Tot ziens!