vrijdag 3 februari 2012

Vrijdag = Etsy dag

Etsy is nog niet zo bekend in Nederland en dat vind ik onterecht. Vandaar dat je voorlopig elke week op vrijdag kunt kennismaken met een creatieve Etsy-verkoper op mijn blog. Deze week word je uitgenodigd om eens te gaan kijken in de winkel Vanna van Margreet.


Ik heb haar een paar vragen gesteld, zodat we haar werk wat beter kunnen leren kennen:

Niet iedereen kan tassen maken van zulk stevig materiaal als leer. Waar heb je geleerd om te werken met leer en doe je het al lang?

Ik heb voor het werken met leer een industriële naaimachine die echt overal door heen naait. Het werken met leer heb ik mij zelf met vallen en opstaan geleerd. Alles wat je in leer doet is direct definitief, je kunt een naadje niet uithalen, want de gaatjes gemaakt in leer sluiten niet.

Ik maak sinds 2007 zelf tassen, daar had ik dus al heel wat ervaring mee opgedaan. In 2010 ben ik begonnen met de eerste experimenten met leer. Gelukkig kun je veel informatie uit boeken en van het internet halen over hoe je leer kunt naaien. Inmiddels kan ik zeggen dat leer niet veel geheimen meer voor mij heeft.Voor jouw werk recycle je gebruikt leer, hoe kom je daaraan?

Ik gebruik voornamelijk oude leren jassen. Die vind in op Marktplaats en in kringloop winkels. Jassen waar wat mis mee is zijn voor mij de jassen die ik nog goed kan gebruiken. Een kapotte rits of uitgescheurde zak is voor mij geen probleem.

Een tijd geleden ben ik benaderd door een aantal studenten die een experiment aan het uitvoeren waren met het hergebruik van leer afkomstig van afgedankte bankstellen. Via hen heb ik wat leer op kunnen halen bij een afvalverwerker. Helaas is het experiment gestopt omdat het niet rendabel bleek om op deze manier grondstoffen te verzamelen.

Naast leer gebruik ik ook oude scheepszeilen die ik koop van iemand die boten restaureert. De zeilen die hij niet meer kan gebruiken omdat ze te veel scheuren en zo hebben zijn voor mij weer prima materiaal voor mijn tassen.

Ook oude kleding zoals herencolberts en jeans gebruik ik om nieuwe tassen van te maken. En soms gebruik ik oude jute zakken, maar dat levert heel veel stof op en ik denk dat dat mijn machine geen goed doet.Waar zijn jouw tassen nog meer te koop?

Ik verkoop mijn tassen ook op mijn eigen site en op Dawanda.com. Mijn voorraad tassen verdeel ik dus over Upcycled, Etsy en Dawanda. Op die manier bereik ik zowel nationaal als internationaal publiek.

Omdat mijn tassen allemaal unieke exemplaren zijn is het is niet mogelijk om een tas zowel op Etsy en op Upcycled.nl te plaatsen. Ik wil het risico niet lopen dat een tas toevallig op beide sites tegelijkertijd verkocht wordt. Dawanda heeft de mogelijkheid om er een bevestiging van de verkoper tussen te zetten, wat mij dus de mogelijkheid geeft om de tas op een andere site eerst te verwijderen voor ik de verkoop definitief maak.

4 opmerkingen:

" me " zei

tof ! ik vroeg me al af waar je leer kon vinden...

Admin zei

Erg leuk geworden. Dank je wel voor het plaatsen!

Groeten,
Margreet

Esse-Riekje zei

Wat een leuk idee van je die Etsy dag , ik blijf het zeker volgen...

Wezz zei

Mooie tassen en upcycled ook nog! Fantastisch!