maandag 24 september 2012

Beiersbont (bis)


Inmiddels ben ik wat meer te weten gekomen over Beiersbont met dank aan Mijna, die me twee keer op weg heeft geholpen.

Beiersbont blijkt een doorrijgstof te zijn van Nederlandse makelij, waarvoor de textielfabriek Johan van den Acker in Gemert het patent heeft. Het is dus niet zo zinvol om te zoeken naar een vertaling van de naam Beiersbont, zoals ik aanvankelijk deed.

Via Marktplaats (en zoals gezegd Mijna) vond ik het boekje "Werken met Beiersbont" en eerder al had ik bij Aters een aantal voorbeelden gevonden.

Aan de firma Van den Acker heb ik een mailtje gestuurd om nadere informatie te vragen over de verkrijgbaarheid. Zij laten weten in hun outlet verschillende kleuren Beiersbont te verkopen voor € 14,95 per meter. Ik zal eens gaan kijken, al is het niet om de hoek.

4 opmerkingen:

zohra zei

succes in je zoektocht ik ken het ook niet dus volg mee
Liefs Zohra

Cora zei

Binnen de ouderenzorg wordt veel met beiersbont gewerkt. Het is in vele kleuren verkrijgbaar. Wij bestellen het bij een groothandel zoals: Tebbe, ltc, heutink

Anoniem zei

Jaren geleden heb ik daarvoor patroontjes bedacht.Dat stond toen op een 'leaflet'.Mocht ik dat weer tegenkomen,dan mag je het wel hebben.
Bij LTC in Leiden verkopen ze de stof.
groetjes,Truus uit Drenthe

Miriam zei

Hartelijk dank Cora en Truus, voor de tip. Zo te zien kan je bij LTC en bij Tebbe (minimaal 80 euro) ook als particulier bestellen. Ik ga het proberen!