zaterdag 8 september 2012

CAL (deel 2)


Al van een paar mensen heb ik een foto gekregen van het begin en volgens mij is het tot nu toe meegevallen. Voor deze week heb ik een ongeveer net zo'n groot gedeelte als vorige week gepland, het is in ieder geval ongeveer evenveel werk omdat je lekker door kunt haken. Hierboven kun je ongeveer zien hoe deel 2 wordt.

Volgende week vrijdag post ik jullie werk in een apart bericht, dan is dat het enige bericht dat ik tot op het laatste moment van publicatie bijwerk. Deze week heb ik van de volgende deelnemers een foto ontvangen:


Hetty was de eerste die klaar was met het eerste deel. Zij haakt met Nina van de Wibra.


Aty volgde haar op de voet en ze zei nog wel later te gaan beginnen! Zij haakt met katoen van de Lidl op haaknaald nummer 1,75.


Marjan doet mee op haaknaald nummer 3. Wel opvallend dat bijna iedereen van wie ik een foto heb ontvangen met wit werkt!


Maar Ingrid werkt met beige Annel Cotton en haaknaald nummer 3.


Hierboven zie je het werk van Ria die op zeer kleine schaal werkt met naaigaren.

Verder kun je op de blog van Jacqueline zien dat zij ook begonnen is. Volgens mij zijn er nog veel meer mensen die meehaken. Als ze al klaar zijn met het eerste deel, zou het leuk zijn om iets van te horen!

Dan volgt hier het tweede gedeelte van de CAL. Denk eraan om elke toer te sluiten met een halve vaste, dat staat niet steeds in het patroon.

Toer 16: 5 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje in de volgende steek, * 2 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje in de volgende steek* Herhaal het gedeelte tussen de **
Toer 17: 5 lossen, 1 stokje in dezelfde steek, * 3 lossen, 5 steken overslaan, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek* Herhaal het gedeelte tussen de **
Toer 18: halve vaste om in het midden van het boogje van 2 steken te komen, 5 lossen, 1 stokje in hetzelfde boogje, * 3 lossen, maak vast onder het boogje van 3 [met een halve vaste], 3 lossen, 1 stokje in het volgende boogje van 2 steken, 2 lossen, 1 stokje in hetzelfde boogje* Herhaal het gedeelte tussen de **
Toer 19: halve vaste om in het midden van het boogje van 2 steken te komen, 5 lossen, 1 stokje in hetzelfde boogje, * 4 lossen, 2 stokjes met 2 lossen ertussen * Herhaal het gedeelte tussen de **
Toer 20: Zoals toer 18
Toer 21: Zoals toer 19
Toer 22: Zoals toer 18
Toer 23: Zoals toer 19, maar met steeds 5 lossen in plaats van 4 lossen
Toer 24: Zoals toer 18
Toer 25: Zoals toer 23
Toer 26: Zoals toer 18
Toer 27: Zoals toer 23, maar met steeds 6 lossen in plaats van 5 lossen
Toer 28: halve vaste om in het midden van het boogje van 2 steken te komen, 3 lossen, * 7 stokjes in het boogje van 6 lossen, 1 stokje onder het boogje van 2 steken* Herhaal het gedeelte tussen de **

11 opmerkingen:

Loopylou zei

Everyone is making good progress, that tiny one is amazing

AnitaS zei

Knap hoor. Vooral die hele kleine.

Hetty zei

Hallo Miriam.
Bedankt voor het 2 de deel.
Ik heb hem weer uit geprint.
Dus vandaag weer lekker verder met het kleed.
Fijn weekend groetjes Hetty.

Judith zei

wat mooi dames.
Miriam bedankt voor deel twee.
zal straks een foto van het eerste deel op mijn blog plaatsen.

groetjes judith

Ria zei

dank je wel Miriam,

kan ik weer verder haken. Ik vind het heel leuk om mee te doen,

groetjes, Ria

Marga Boot zei

Hoi Miriam,
Ik ben ook begonnen en had het eerste deel klaar, maar het klopte niet, dus heb ik het uit moeten halen en nu bezig om het eerste deel af te krijgen. Je krijgt de foto nog toegestuurd hoor. Het is heel leuk om mee te doen!

Aty zei

Dank je wel voor deel 2. Fijn weekend.

Marga Boot zei

Miriam, kan ik je e=mail krijgen, want ik kan dat nergens vinden en de link op je blog werkt niet. Anders zet ik de foto wel op mijn blog en kun je die misschien wel gebruiken voor op jou blog? Laat het me even weten.

Miriam zei

Mijn mailadres is mwk apenstaartje hccnet punt nl (dit alles aan elkaar, apenstaartje vervangen door het teken en punt door het teken). Vervelend om te horen dat het niet werkt. Ik heb het zojuist nog even uitgeprobeerd (zie het bericht welkom rechts op mijn blog) en het lijkt toch goed te functioneren. Overigens is een berichtje en foto op jouw blog ook prima!

Hetty zei

Hoi Miriam.
Ik ben vanmiddag op nieuw begonnen,hij werd bij het 2 de deel bol.
Alles uit gehaald en nu een dunnere haaknaald 1.75.
Word veel mooier want het katoen van de Wibra is dun.
En ik haak nog al los.
Groetjes Hetty.

Jacqueline zei

Leuk :) om al die kleedjes te zien! Ik ga zo het tweede deel even uitprinten..
Ja.. echt leuk om mee te doen!
Groetjes Jacqueline