donderdag 31 juli 2014

Geworstel met strijkkralenNadat ik het plan had opgevat om met strijkkralen aan de slag te gaan, was het even zoeken naar geschikte materialen voor niet al te veel geld. Daarna volgde wat gesteggel met het materiaal, omdat ik moest ontdekken wat het handigste werkte. Met een dunne breinaald en met een pincet kan ik allebei aardig werken en eigenlijk heb ik geen voorkeur.In mijn vele borduurboeken waren genoeg patronen te vinden, dus ik kon al snel aan de slag. Met een flinke portie geduld lukte het, al heb ik heel wat kralen er per ongeluk weer af gestoten.Daarna ging ik op zoek naar aanwijzingen op internet omtrent het strijken. Verder dan "voorzichtig werken" en een lauwwarm strijkijzer kwam ik niet. Door schade en schande kwam ik er achter dat je het strijkijzer beter niet heen en weer kan bewegen, maar gewoon een paar tellen op het strijkpapier (of bakpapier, werkt net zo goed) moet laten staan. Als de kralen dan nog niet allemaal vast zitten (zie je door het doordrukken op het papier), herhaal je dat. Zo nodig doe je dat een paar maal.

Maar ... niet te lang en niet met een te heet strijkijzer. Kijk maar naar mijn resultaat met rimpels en het kromgetrokken plankje.

3 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Lijkt me niet zo evident om te doen, zelf heb ik het nog nooit gedaan. Succes ermee!
Grtjes, rita.

Jane zei

My son loved these when he was younger, was able to make some lovely deisgns with them, although they are a bit fragile. We used parchment paper regularly to iron them

marion zei

mijn dochter was er dol op, ik heb de neiging om na twee minuten er mee te gaan gooien :):)