maandag 6 april 2015

Leuven (1)Eerste Paasdag brachten we een bezoek aan Leuven. Een schitterende historische stad, al heeft Leuven veel te lijden gehad van de beide wereldoorlogen. Veel meer dan dat het een studentenstad is, wist ik niet van tevoren.

Hierboven zie je het stadhuis en de Sint Pieterskerk op één foto. Met een strak blauwe lucht, het weer was echt prachtig.Het Groot Begijnhof is tegenwoordig in handen van de universiteit. Het is eigenlijk een aparte wijk van de stad, met een tiental straten. In de paasvakantie waren er niet zozeer studenten te zien, maar wel aardig wat toeristen.Er zijn veel schilderachtige plekjes en de rivier de Dijle stroomt door de wijk.De Sint Antoniuskapel kwamen we eigenlijk bij toeval tegen. Het werd in de negentiende eeuw een bedevaartsoord voor Sint Jozef. Dat kun je nog goed zien door de honderden tegeltjes voor Sint Jozef.Sinds 1936 rust het lichaam van pater Damiaan in de crypte van de kapel.Op de Oude Markt stonden de terrassen klaar in de stralende zon. Het was goed toeven in Leuven.

Word vervolgd .....

3 opmerkingen:

Gonda Westra-Steursma zei

Leuk is dit! Ik schreef net een bericht over activiteiten in Slochteren en zie nu een bericht van jou over Leuven. Fijne dag nog.

Rita Janssen zei

Wat leuk dat je Leuven hebt ontdekt, dan was je op een halfuurtje rijden van me, had ik dat geweten, hadden we mekaar kunnen ontmoeten, was leuk geweest!
Grtjes, rita.

Miriam zei

Dag Rita,

Het was eigenlijk een nogal spontane actie, we zouden eerst wat anders gaan doen. Maar het was leuk geweest inderdaad!

Groeten, Miriam