zondag 28 mei 2017

TuintjesHet is het derde jaar dat er moestuintjes zijn van AH. Dit jaar hebben we het anders aangepakt dan de voorafgaande jaren, we hebben namelijk alle veertig plantpotjes tegelijk voorzien van vocht en zaden.


cherrytomaatjes

Vervolgens zijn alle potjes naar zolder verhuisd, waar we een brede vensterbank en veel zon hebben in de dakkapel. Inmiddels zijn alle tuintjes verpot en staan ze buiten. Dat neemt behoorlijk wat ruimte in, bijna veertig grote potten en emmers.


pastinaak

Overigens hebben we ook nog wel wat andere zaadjes geplant, zoals bijvoorbeeld de pastinaak (eind september pas klaar) en de afrikaantjes. Het afrikaantjeszaad hebben we gewonnen uit de eigen bloemen. Zo doen we het al een paar jaar en het gaat steeds goed. Geen geld uitgegeven en wel mooie tweekleurige afrikaantjes!


radijs

De radijsjes zijn al volgroeid. Een deel hebben we al geoogst en opgegeten. Van een tweetal tuintjes hebben we een grote (28 cm) pot vol. Voor radijsjes vind ik dat wel mooi, want eigenlijk gebruiken we die vooral om de salade of een boterham op te leuken.


worteltjes

Natuurlijk speelt het toeval een rol, zo hadden we maar liefst 4x een zaaipotje met worteltjes. Drie daarvan hebben we uitgeplant in flinke potten. De vierde hebben we in de tuin gezet. Helaas zag ik gisteren dat die wortelplantjes in de tuin geheel verdwenen zijn. Opgegeten dus!

peultjes

Hierboven zie je de peultjes en een deel van de andere potten. De planten van de peultjes groeien bijzonder hard. Op dit moment elke dag wel een centimeter of drie,vier. De eerste bloemknoppen aan de peultjes heb ik vanochtend ontdekt.

We hebben het er druk mee, met dit warme weer hebben ze immers in ieder geval elke dag water nodig. Verder gaan we als het bijna donker is, regelmatig op slakkenjacht. Het is minder erg dan vorig jaar, maar er zijn nog slakken genoeg. We gunnen ze wel wat, toch zelf willen we ook iets over houden :-)

Binnenkort laat ik het fruit uit eigen tuin zien.

Geen opmerkingen: