zondag 29 juli 2018

Tuin in de zon



Het zeer warme weer is moeilijk geweest voor de tuin. De grond is keihard geworden en wormpjes, slakken en andere kleine diertjes houden zich verborgen vrij diep onder de oppervlakte.



Met hulp van gestaag gebruik van de gieter, zijn een aantal planten tot nu toe toch gered.



De Sundaville op het bovenste plaatje is onze trots. Blijkbaar houdt de plant erg van zon. Zoveel bloemen hebben we nog nooit gehad!



Wel een of twee keer per dag een kwartiertje dompelen, het gaat echt niet vanzelf. Hij hangt namelijk aan de schuur in een pot.



Verschillende hortensia's bloeien ook overvloedig. De tweekleurige bloem op de derde foto vind ik de mooiste.



De komkommerplant heeft het moeilijk, maar er zijn toch een paar flinke vruchten aan de plant gekomen.



De lathyrus is nogal zielig. Toch zitten er bovenaan een paar bloemetjes. Als ze uitgebloeid zijn zal ik ze weghalen voordat er peulvorming plaatsvindt, hopend op nieuwe bloemetjes.



We hebben twee vlijtige liesjes, één in de voortuin en één in de achtertuin. Deze warme zomer krijgt de plant teveel zon aan de achterkant. In de voortuin doet de vlijtige lies het véél beter, zoals je hier ziet.



Zoals je zien kunt, staat er nog meer bloeiends in de tuin waaronder de tweekleurige afrikaantjes. We winnen elke zomer zaad van de uitgebloeide bloemen en zaaien ze voor in kleine potjes op zolder. Dat voorzaaien is beslist essentieel, want de slakken houden heel erg van afrikaantjes.



Gelukkig is er gisteren eindelijk een fatsoenlijke hoeveelheid regen gevallen.

Geen opmerkingen: