dinsdag 19 april 2022

Squashbook met kinderen

Met twee groepjes van zeven bovenbouwkinderen heb ik op school squashbooks gemaakt. Helaas kan ik daar geen foto's van delen met jullie wegens de privacy. Het lukte echt niet om een plaatje te schieten zonder de trotse maker erop. Jullie moeten het dus doen met deze wat saaie plaatjes. Toch kun je daar wel iets op zien. Om te beginnen dat de leerlingen de buitenkantjes hebben gemaakt van kartonnen vierkantjes met behangstaaltjes eromheen. Dit was misschien nog wel de lastigste stap: inpakken als een cadeautje. Bijna geen kind bleek te weten hoe dat moest. Het behang was een gouden greep. Lekker stevig en in allerlei dessins.
In de eerste groep kozen de kids voor niet zo harmoniërende kleuren voor de vouwkartons van het binnenwerk, waarna ze vervolgens zelf licht ontevreden waren over hun keuze bij het eindproduct. Daar werd ik zelf weer wat wijzer van. Het volgende groepje zei ik dus een bijpassende kleur te kiezen.

Na een uurtje geconcentreerd werken is het echt heel goed gelukt bij iedereen. Het zijn hele mooie squashbooks geworden!