donderdag 9 januari 2025

Alutamatar

Alutamatar, een aardappelgerecht uit het noorden van India

Nodig:
  • 450 gram krieltjes
  • 3 a 4 tomaten
  • 150 ml Griekse yoghurt (een klein bekertje dus)
  • een kleine halve rode ui, of een kwart van een grote rode ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • een beetje olijfolie
Voorbereiding:
  • Snijd van 450 gram gare krieltjes de grotere in tweeën of drieën, zodat de stukjes aardappel ongeveer even groot zijn.
  • Maak van twee bolletje stemgember kleine
  • Snijd de ui in kleine stukjes.
Koken:
  • Bak in wat olie de ui aan. Doe daar de krieltjes bij en een theelepeltje korianderpoeder, een theelepeltje kerrie en de gemberstukjes. Bak het een paar minuten.
  • Doe er een half glas water en de stukjes tomaat bij. Laat het geheel een minuut of 10 zachtjes koken. Roer tot slot de Griekse yoghurt door het gerecht en laat het warm worden.
  • Klaar!