zaterdag 14 augustus 2010

Piep


In een filiaal van de Utrechtse openbare bibliotheek vond ik het "Kinderbreiboek" van Rina Soffers, dat als ondertitel heeft Breien leer je zo!. Nu verbeeld ik me dat ik al een beetje kan breien en erg jeugdig ben ik ook niet meer. Omdat er wel grappige patronen in dit boekje staan, heb ik het toch maar meegenomen. Dit kuikentje Piep viel niet eens zo mee. Dom genoeg heb ik de ene vleugel er andersom aangenaaid (vergelijk de vleugels maar op de foto). Toch ben ik tevreden met het resultaat, het is vooral ook aardig dat het beestje blijft zitten terwijl het niet is opgevuld.

Eerlijk gezegd denk ik dat kinderen aardig wat hulp nodig zullen hebben bij dit boekje, bijvoorbeeld bij het innaaien van een rits in een gebreid pennenzakje. De instructie in het boekje is niet specifieker dan "Speld de ritssluiting onder de bovenk. en naai hem vast". Maar er staan wel meerdere patronen in die tot mijn verbeelding spreken. Word dus vervolgd ...

7 opmerkingen:

Miss 376 zei

Gorgeous, looks like fun

Corina zei

Wat een geinig vogelbeestje! Maar als ik dat zo hoor moet een kind wel een handige moeder hebben om ermee aan de slag te kunnen.

Tania zei

Wat een schatje!

Samira zei

Wat een geinig vogeltje!
Ook al zit het eene vleugeltje anders.. Het blijft een scheetje.

Margot zei

juist grappig met dat 'verkeerde' vleugeltje! :)

Miriam zei

Leuk vogeltje!

Groetjes
Miriam

LiaGovers zei

Ik vind het ook een grappig beestje, maar ja, het lijkt niet iets gemakkelijks voor kinderen zònder hulp van volwassenen.