zaterdag 31 december 2011

Ideale sjaallengte


Mijn sjaal is af, tenminste dat vind ik. Ik heb ervoor gekozen om een lengte van 1 meter 60 te breien, dat wil zeggen dat de sjaal twee keer om je nek past met een knoop erin. Maar heeft de sjaal de goede lengte? Wat is voor jullie de ideale sjaallengte?

15 opmerkingen:

Miss 376 zei

looks perfect, great pattern

Corina zei

De sjaal is echt fantastisch mooi geworden! Geen idee eigenlijk wat ik de ideale lengte vind, ik vind het wel fijn als ik een sjaal dubbel kan vouwen en de uiteinden door de vouw heen kan doen. Daar heb je wel enige lengte voor nodig.

marion zei

geen idee........

Johanna Zweden zei

Alvast een heel goed uiteinden en een heel goed begin voor 2012, met veel liefde geluk en gezondheid en creativiteit

Gr Joke

" me " zei

ik maak de mijne eigenlijk altijd net iets te lang. Maar ik vind dat wel schoon. Alleen heb ik dan vaak wat last met de uiteinden die overal blijven hangen /achterblijven :-).
Je sjaal is erg mooi vind ik !

Betsy zei

De lengte lijkt me perfect. Ik hou zelf altijd minimaal 1.50 m aan en laat het afhangen van de breedte van de sjaal en de dikte van het garen of er nog een beetje lengte bij moet. Liever te lang dan te kort!
Fijne jaarwisseling.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtige shawl, Miriam. Heb je er nu een gepunnikte "draad" doorheen geweven? Je vraagt je lezers over de lengte die zij gebruiken. Ik heb geleerd (maar ik weet niet van wie) dat een shawl de lengte van je lichaam hoort te hebben. Dat wanneer je hem dubbel vouwt, om je nek hangt en de 2 losse uiteinden door de lus van het vouwen trekt, de shawl minimaal tot over je taille komt. Maar volgens mij is het ook een kwestie van smaak en hoe je hem draagt. Maak je een bredere shawl (meer een soort omslagdoek) dan "hoort" de shawl in ieder geval 3 keer de breedte te zijn. Een shawl van 60 cm breed, hoort minimaal 1.80 te zijn, maar 4 x de breetje, dus 2.40 kan ook.
Leuk dat je mee gaat doen met het poppenbreien. Via mijn blog meld ik er meer over. Fijne jaarwisseing.

bommelmien zei

wat heb je een mooie sjaal heb je gemaakt. Zelf weef ik en heb al heel wat sjaals gemaakt. De lengte is afhankelijk van de breedte en het materiaal. De reactie van Wieke klopt wel.
Een heel fijn jaar toegewenst van Willemien (nog maar kort blogger, maar met veel plezier)

Lia zei

Wat een pracht sjaal is dit geworden, joh!
Volgens mij is 1,60 m. voor deze ietwat bredere sjaal en dit patroon lang genoeg, hoor!

Marjolein zei

Wow die kabel zou ik graag leren breien... is er een beschrijving van? Prachtige sjal. Lengte van 1.50 m lijkt me prima maar is toch ook kwestie van smaak. Compliment! Gr emmy

Marjolein zei

Wow die kabel zou ik graag leren breien... is er een beschrijving van? Prachtige sjal. Lengte van 1.50 m lijkt me prima maar is toch ook kwestie van smaak. Compliment! Gr emmy

Miriam zei

Tja Marjolein, ik heb geen idee of ik je zo bereik. Maar het patroon staat op mijn blog beschreven, zie http://borduurblog.blogspot.nl/2011/12/breipatroon-sjaal.html

Succes, Miriam

Minke Zijlstra zei

Ik ben met een sjaal bezig en wil zakken op breien dan is 160 ook wel lang genoeg?gr Minke zijlstrsa

Minke Zijlstra zei

Ik ben met een sjaal bezig te breien en wil er zakken op breien dan is 160 ook wel lang genoeg?

Miriam zei

Hoi Minke,

Het bericht op mijn blog zegt het al: een lengte van 150 of 160 wordt door de meeste lezers als ideaal gezien.