zondag 4 augustus 2013

Een handwerkboek op zondagOp dit moment is haken aardig in de mode, net als breien trouwens. Borduren daarentegen helemaal niet en quilten lijkt een steady factor. In de bibliotheek zijn in ieder geval tal van haakboeken te vinden nu, dus kan ik met gemak een nieuwe serie starten.

Vandaag open ik de reeks met "Happy Handmade Christmas" van Mollie makes. Het is een uitgave uit 2012 van Tirion Creatief. Het boek bevat 20 kerst- en winterprojecten. Daarnaast worden er links gegeven naar een aantal blogs. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, is het boek in het Nederlands. De technieken die gebruikt worden zijn nogal divers: haken, breien, papercraft, werken met stof, borduren, naaldvilten.

Over het algemeen heb je geen bijzondere dingen nodig voor de projecten. Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld bij Antoinette van Schaik de sterrenslinger bekijken, waarvoor je gedessineerd papier, oude boeken, metallic of glanspapier, wit naaigaren, een potlood, een schaar en de naaimachine nodig hebt. Natuurlijk staan de projecten van de cover er ook in. Hoe vind je de vilthuisjes? Dat ga ik misschien wel proberen.

Een leuk boek als je van afwisseling houdt. Een deel van de projecten is al wel (gratis) gepubliceerd op de website van Mollie makes en het zou met niet echt verbazen als ze ook in het tijdschrift hebben gestaan. Het bevalt me verder dat een beetje knutselaar/handwerkster de materialen al in huis heeft.

Geen opmerkingen: