maandag 21 juli 2014

Pompoen en meer



Het is al een poos geleden dat ik wat van onze tuin liet zien en eigenlijk is de tuin weer volkomen anders. De pompoenplanten tieren welig en in de gauwigheid heb ik circa tien vruchten geteld. Op het zakje van het zaad zijn ze oranje en volgens mijn moeder worden ze dat ook echt als ze meer klaar zijn.



De hortensia heb ik een paar jaar geleden uit een donker hoekje verplaatst naar een plaats met meer licht en ruimte. Het heeft 'm goed gedaan.



Het slangenkruid trekt tal van bijen. Het grappige is dat we het twee zomers geleden hebben gezaaid en daarna niet meer. Het komt elke zomer vanzelf terug.



De druivenranken zijn overvloedig. Er zullen veel druiven zijn en trouwens ook heel veel (grote) pitten.



De gerbera-in-een-potje heb ik net van buiten naar binnen gezet. De plant gaat voor de tweede keer bloeien en zo te zien zijn er drie knoppen die zich ontrollen.

Tot slot de grote hortensiastruik in de voortuin. Eens stond de hortensia in een Keulse pot op het balkon. De plant deed het aanvankelijk wel goed, tot er "witte stip" in zat. Tegen beter weten in haast, hebben we de hortensia in de tuin gezet. Dat was al veel beter. Flink snoeien heeft wonderen gedaan voor de bloei. De struik is mooier dan ooit.

3 opmerkingen:

Betsy zei

Wat een heerlijke plaatjes van jullie tuin! Hortensia's zijn toch ook altijd prachtig en bloeien lekker lang.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Hobbyrita zei

Supermooie foto's van jullie tuin! Je hebt hele mooie bloemen en planten staan!
Grtjes, rita.

De borduurvrouw zei

Klopt hoor wat je moeder zei over de pompoen, ze blijven lang geel maar uiteindelijk worden ze oranje.
En er dan heerlijke soep van maken, mmmm.
Mijn zelfgezaaide pompoenplant is helaas door de kat vernield dus geen pompoenen voor ons dit jaar. Groetjes, Nienke