maandag 24 juni 2019

OT: Postduif



Al een paar dagen kwam de duif regelmatig op bezoek op ons achterstraatje. In de tuin, op de schuur, bij de buren. Hij/zij kon wel een beetje vliegen, maar duidelijk niet zo ver. Helemaal goed was het niet met onze duif.

Zondag probeerde de achterbuurman hem tevergeefs al te vangen. Maandagmiddag zagen we 'm weer. Nu eens hier, dan weer daar. Zijn poten waren geringd. Met een klein beetje moeite werd er een foto van gemaakt, want echt schuw was hij niet. Of kon hij niet zijn, gezien de geringe actieradius van de duif.

Op Meld je gevonden duif voerden we de cijfers van de ring in. Zo kwamen we achter de eigenaar.De achterbuurman wist hem te lokken met wat voer en de duif werd tijdelijk ondergebracht in een box waarin katten worden vervoerd. De eigenaar schakelde een koeriersdienst in om de duif weer thuis te brengen, meer dan 100 kilometer verderop.

Om de duif veilig te kunnen vervoeren, beschikte de koeriersdienst over een speciaal kartonnen doosje met zaagsel op de bodem. Het beestje werd goed bekeken en bleek een wond te hebben op de rug die was veroorzaakt door een roofvogel. Volgens mij komt het weer helemaal goed met de postduif nu hij weer veilig thuis is!

Geen opmerkingen: