zaterdag 7 september 2019

Antwerpen: stadsfeestzaal en handelsbeurs



Van de zomer zijn we een dagje naar Antwerpen geweest. We hadden niet echt een route in Antwerpen uitgestippeld, al waren er wel wat plaatsen die ons de moeite waard leken om te bezoeken. Zo liepen we wat rond en raakten dichtbij de stadsfeestzaal verzeild. Een aardige voorbijganger zei ons dat we er beslist een kijkje moesten gaan nemen om de mooie gerestaureerde zaal te gaan bekijken. Inderdaad de moeite waard, waarbij je de winkels in het complex maar eventjes weg moet denken. Hoewel ... dichtbij de ingang aan het Hopland bevinden zich twee interessante winkels namelijk Sostrene Grenes en de International Magazine Store.



Aan het eind van de doodlopende Twaalfmaandenstraat zagen we een gebouw dat ons aan een kerk deed denken. Nieuwsgierig liepen we erop af en probeerden door de tamelijk vuile ramen te kijken. Dit zagen we:



Het bleek de Handelsbeurs van 1872 te zijn, die al geruime tijd gerestaureerd wordt. Een imposant gebouw, dat een hotel zal gaan huisvesten. De eerste handelsbeurs op deze plaats werd daar overigens al in 1531 gevestigd.

Geen opmerkingen: