dinsdag 10 november 2020

Tuin

In de tweede week van november is er toch nog wel iets te zien in onze tuin, zoals deze mooie roos. De plant als geheel is tamelijk kaal gegeten door de rozenkever, maar nu bloeit hij voor de tweede keer.
Ook een paar dappere afrikaantjes houden nog steeds stand, hoewel ze al bijna een half jaar bloeien!
Het sinaasappelboompje staat in een pot, want de plant kan absoluut niet tegen vorst. Een aantal nachten heeft ie al in de schuur gestaan en het is onafwendbaar dat hij binnenkort naar zolder verhuist. Eigenlijk is het dat geen ideale omgeving, want het is er te warm.
De chrysanten hebben we ooit als kleine kamerplantjes gekregen. Nadat ze zo goed als dood waren, zijn ze toch in de volle grond voor de tweede keer tot bloei gekomen. Zoals je zien kunt, zijn het niet zulke grote planten.
Maar wat is zo'n bloem mooi van dichtbij!
De slakken hebben volgens mij grotendeels een veilig heenkomen gezocht in de bodem. Er is in ieder geval veel minder vraat.
De Oost-Indische kers profiteert ervan en laat nog even zien dat het een vrolijke kleurrijke plant is. Uit ervaring weet ik dat ook deze plant niet tegen vorst kan, maar de zaadjes zijn al veilig gesteld voor volgend jaar.

1 opmerking:

Bertiebo zei

Onze OI-kers deed de hele zomer niets en bloeit nu, sinds 2 weken.