Benodigdheden:
- 150 gram geraspte wortel
- 65 gram boekweitmeel
- 65 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 10 gedroogde abrikozen gesneden in kleine stukjes
- 30 gram rozijnen
- 1 eetlepel citroenrasp
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 2 theelepels bakpoeder
- een tamelijk hoge springvorm van 20 of 21 centimeter doorsnede die in het mandje van de airfryer past
- 200 gram roomkaas
- 1 eetlepel liefst niet te donkere honing
- 2 theelepels citroenrasp
- 1 theelepel vanille-extract
- naar keuze een handje gedroogde papayablokjes
Ondertussen maak je de bovenlaag door de roomkaas, de honing, de citroenrasp en het vanille-extract goed door elkaar te roeren. Haal de taart uit de springvorm en als ie helemaal is afgekoeld kun je de bovenkant bestrijken met deze topping. Tot slot kun je papayablokjes of iets anders gebruiken als garnering.
Kijk voor een verdere lijst van deelnemers bij Elisabeth, die deze inspirerende maandelijkse actie heeft bedacht. Eet smakelijk!
11 opmerkingen:
Dat is een heerlijk en goed gevulde worteltaart. Mooir recept
Een feestelijke afsluiter voor de receptenreeks, zo'n mooie taart!
Ziet er lekker uit. Ik bak eigenlijk nooit in de Airfryer, moet ik toch eens gaan doen. Groet, Dientje
Een keer at ik worteltaart, bij een fietsstop en die was lekker, mmmmmm.
Nog nooit zelf gebakken, misschien toch eens proberen.
Ha, ik snap dat je hier een uitzondering voor maakt...
Ik ben ook geen toetjesmens, maar deze taart lijkt me heerlijk!
Lijkt me een heerlijk recept voor worteltaart en ziet er feestelijk uit.
Heb ook met verschillende andere recepten ooit dit soort taart gebakken,maar vraag me af of er niet nog een andere vorm van vloeistof bij moet zoals boter,olie,melk of karnemelk?
Nee, ik heb dit recept al best vaak gemaakt zonder enige verdere vloeistof.
Wat een heerlijk recept. Ga ik zeker eens proberen.
Ik bel dol op worteltaart dus jouw recept is zeer welkom, alleen heb ik helaas geen airfryer.
Ziet er heerlijk uit!
We hebben geen airfryer, maar in de oven gaat het vast ook lukken.
Het ziet er lekker uit. Misschien ga ik het nog wel eens maken. Dank voor het recept in ieder geval!
Gr. G.
Een reactie posten