dinsdag 11 juni 2024

Tommie Station

Regelmatig neem ik ruilboeken mee van de Stationswissel als ik met de trein ga. Ik leg trouwens ook regelmatig een boek neer, want zo'n systeem werkt alleen als je ook wat bijdraagt. Het is altijd weer een verrassing wat je aan zult treffen: veelgelezen oude boeken, bijna splinternieuwe boeken, reclamefolders, stichtelijke literatuur, jeugdboeken.

Van de laatste categorie nam ik laatst het boek "Tommie Station" mee, geschreven in 1985 door Mensje van Keulen. Op de site bibliotheek.nl schrijven ze dat het vanaf circa 10 jaar is. Ik kende het boek niet en eerlijk gezegd heb ik ervan genoten.
Eerder kwam deze gedateerde detective al op deze blog voorbij. Als je heel veel van katten houdt en een beetje geloof hecht aan hun voorspellende gaven, dan is het waarschijnlijk een leuk boek. Ik vond het echter behoorlijk slap en erg leunend op het standaardconcept van de serie. Het boek is snel weer terug verhuisd naar de Boekwissel. Het eerste boek ook trouwens, want het lijkt me voor een ander ook lezenswaardig.

2 opmerkingen:

Gonda Westra-Steursma zei

Een leuke manier van hergebruik! Je komt er soms pareltjes tegen. Ik leen de meeste boeken bij de bibliotheek. Als er niks aan is, breng je het weer terug. Ook een vorm van hergebruik.
Gr. G.

Dientje zei

In zulke bibliotheken vind je vaak leuke boeken. Soms een tegenvaller. Groet, Dientje