vrijdag 16 juli 2010

Frivolité


Een poosje geleden vond ik het een en ander aan handwerkmaterialen in de kringloopwinkel bij ons om de hoek. De frivolité-spoeltjes die daarbij zaten, intrigeerden me. Ze daagden met uit: "Probeer het dan, als je kan!".

Omdat de vakantie inmiddels is aangebroken, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. En eerlijk gezegd, het viel niet mee. Precies de juiste knoop en de juiste beweging maken aan de hand van plaatjes in een boek, het bleek voor mij niet te doen. Gelukkig vond ik een filmpje op YouTube, dat ik vervolgens wel tien keer heb afgespeeld.

We zijn nu anderhalve dag verder en de basisknoop beheers ik, al vergis ik me soms. Picotjes durf ik ook te maken, maar de regelmatigheid laat nog te wensen over. Word ongetwijfeld vervolgd ....

7 opmerkingen:

Corina zei

Wat leuk dat je ook frivolité bent gaan proberen! Als je die knoop eenmaal onder de knie hebt - kun je heel veel al maken!

Miss 376 zei

I've never tried it before, it looks so delicate. Hope you enjoy making progress

Deepa zei

Doesn't look bad.I have zero knowledge of tatting,so Iam no expert to comment. Love the colors though.

Pauline zei

Het ziet er toch goed uit hoor!
Ik ben ook aan het nadenken om iets naast het borduren te doen, goed voor de afwisseling.
En je hebt gelijk, als je zo rondsnuffelt in allerlei kringloop en 2ehands winkeltjes kom je soms onverwachte schatten tegen!

LiaGovers zei

Nou, de wilskracht ontbreekt je niet!

Annet zei

Dit ziet er goed uit! Een paar weken geleden heb ik ook zo'n spoeltje gekocht, maar hij zit nog in de verpakking. Ik kon steeds geen goede video vinden en de instructies in mijn oude handwerkboek waren onbegrijpelijk. Wat voor garen heb je gebruikt?

Miriam zei

Hoi Annet, voorlopig werk ik met haakkatoen (voor haaknaald nummer 3). Als het fout gaat, dan lukt het soms nog wel om het uit te halen. Dat lijkt me met dunner garen lastig. Op het spoeltje past ongeveer twee armlengtes garen en dat is zat voor mijn probeersels.

Succes met uitproberen!