maandag 7 februari 2011

Plastic tasjes


Berthi schreef over haken met plastic tasjes als basismateriaal. Via haar weblog kwam ik terecht bij het werk van Corrie van Huisstede en een inspirerend filmpje bij Man bijt hond.

Tja, plastic tasjes heeft iedereen wel in huis en toevallig had ik laatst ook een haaknaald nummer 8 gekocht. Vrijdagavond "moest" ik het gewoon uitproberen. Hierboven zie je het resultaat van een uurtje werken. Het rondje is gehaakt van vier dunne plastic tasjes van de soort waarin je groente en fruit verpakt bij grootwinkelbedrijven. De stroken waren ruim 1 centimeter breed en er ontstond een gatig haaksel, hoewel ik alleen vasten heb gebruikt. Vervolgens heb ik van een paar andere tasjes veel bredere stroken geknipt van een centimeter of drie breed. Daar kwam een veel steviger haaksel van, dat sterker voelt maar ook moeilijker te maken is.

Conclusie: stroken van anderhalf tot twee centimeter lijken het meest geschikt voor mijn haaknaald. Nu nog bedenken wat ik zal gaan haken. En tasjes sparen natuurlijk!

5 opmerkingen:

Tony de Bruijn zei

Hallo Miriam,Heel erg leuk dat haken met plastic.Mijn vriendin heeft vorig jaar al tasjes gehaakt.Ze is naar Zeeman gegaan en heeft daar 50 plastic tasjes gekregen.Misschien iets voor jou dan hoef je niet zo lang te sparen.Groeten Tony.

Annet zei

Leuk filmpje, ik had het nog niet gezien. Vorig jaar heb ik ook zoiets geprobeerd door ringen te knippen van plastic tasjes en deze in elkaar te haken. (Ik had dit ook ergens gezien) Het haken hiermee was niet zo'n succes, misschien zijn stroken makkelijker.

Miriam zei

Hoi Annet, toch heb ik het zo ook aangepakt (ringen geknipt en deze aan elkaar geknoopt. Je werkt dus in feite met een dubbele "draad" en af en toe kom je een knoopje tegen. Als je stroken wilt knippen dan moet je dat een tikje schuin doen, zodat je één lange strook knipt uit een tasje. Hier is ook een filmpje van op internet, maar dat ben ik even kwijt. Je kunt natuurlijk ook een horizontale spiraal knippen, maar dat lijkt me ook niet zo eenvoudig.

Pauline zei

Kijk, dat is pas eens recyclen!

Ledda zei

Hallo
Er is een techniek waardoor je uit een zakje 1 lange draad van plastiek kan knippen,zodat je geen knopen in je stroken hebt.
Ik haakte reeds verschillende (supersterke) boodschappentassen die heel leuk zijn door de verschillende kleurtjes erin.