donderdag 11 juli 2013

NootjesZoals je kunt zien, ben ik nog niet klaar met de kerstkabouter. Maar er moet me wel wat van het hart. Ook dit patroon heeft weer omgedraaide muzieknoten, dat wil zeggen: nootjes met de stok omhoog aan de linkerkant. Die muzieknootjes bestaan niet! Op dezelfde manier kun je geen noten met de stok omlaag schrijven en dan de stok aan de rechterkant positioneren. Nu ik toch bezig ben, ook open noten met een vlaggetje bestaan niet. Het is toch niet zo ingewikkeld om eventjes te vragen aan iemand die noten leest of het zo kan?

Je ziet dat ik de verbeterde versie heb geborduurd oftewel de muzieknoten zo gemaakt heb, dat ze kunnen. Wat betreft mijn eerdere vraag aan de lezers, kan ik melden dat ik de baard ook met wit heb geborduurd. Eigenlijk heb ik daar een beetje spijt van. Het staat niet op het originele patroon en het geeft toch minder reliëf in de baard. Dat dacht Corina al en ze heeft achteraf gelijk.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello

This is my first visit to your blog.
The elf wip is very cute and I love your hooked baskets too (:

Corina zei

Toch is je kabouter leuk hoor Miriam!

Johanna Faber zei

Wat een leuk borduurwerk
Fijne zomer groetjes Joke

Rita Janssen zei

Daar had ik nog niet aan gedacht, dat je dan minder reliëf ging hebben, weer iets om te onthouden! Zo leren we nog altijd iets bij. Gelijk heb je met de noten Myriam, je hebt ze toch juist gemaakt nu :) Je kabouter wordt knap.
Groetjes, rita.