dinsdag 7 augustus 2018

Mobcap



Voor het zomerfeest op onze school maakte ik deze muts.



Ik gaf de muts de informele naam plofmuts, voordat ik ontdekte dat de Engelse naam mobcap is. Het model lijkt trouwens ook wel op een douchemuts, maar dan met een randje erlangs.



Zoals je kunt zien, tekende ik twee evenwijdige cirkels.



De buitencirkel was 55 centimeter, eerlijk gezegd iets aan de grote kant. Bij een tweede exemplaar zou ik kiezen voor 50 centimeter.



Nadat ik deze grootste cirkel twee keer uit de stof heb geknipt, zijn eerst de beide gelijke cirkels aan elkaar genaaid. Vervolgens werd het naaiwerk gekeerd en het laatste stukje werd met de hand gesloten.



Van het patroon werd een rand afgeknipt, zodat ik een patroon van een kleinere cirkel had. Langs deze kleinere cirkel werd een tunneltje genaaid in de muts, dus door beide lagen stof heen. In het tunneltje moet een kleine opening gelaten worden, zodat je het elastiek er doorheen kunt rijgen.



Eigenlijk was ik dat vergeten, zodat je aan de binnenkant een klein stukje van het aan elkaar geknoopte elastiek ziet. Ook helemaal niet erg, voor een verkleedmuts.



Een bijpassend wit schort werd gemaakt van een witte rok maatje S (voor mij iets te klein), die ik op een soort garage-sale vond.


1 opmerking:

Pauline zei

Wat leuk is dat toch, verkleedkleren...ik zal het onthouden!