woensdag 25 mei 2011

Breiblessure?

Eindelijk ben ik klaar met het breien van de panden van het blauwpaarse vest. De vertraging ontstond voornamelijk doordat ik last van eerst de ene en toen de andere elleboog kreeg. Het lijken milde tennisarmen. Daar heb ik al eens eerder last van gehad, zodat ik de symptomen herken.

De vraag is of het direct verband houdt met breien. Ik kreeg het juist toen ik een paar dagen niet gebreid had, dus ik weet het niet. Bovendien ben ik niet zo'n krampachtige of fanatieke breister, dacht ik. Maar goed, breien deed een beetje pijn net zoals veel andere dingen. Ik heb het daarom zeer rustig aan gedaan.

Nu alle panden af zijn, is het tijd voor het blokken. Daarna ga ik het vest voorzichtig in elkaar zetten en de boorden breien. Ik ben heel benieuwd naar het geheel, vooral naar de pasvorm.

6 opmerkingen:

Elizabeth zei

Oeps, ik hoor en lees de laatste tijd niet anders..., heb er zelf ook last van.. Het is heel moeilijk de oorzaak te achterhalen, maar zelf denk ik toch dat het een te eenzijdige belasting is. Opeens is het genoeg en reageren de spieren of komt er een ontsteking...
Bij mij hielp het om een poos niet meer te breien, maar ik kon gelukkig nog wel dingen aan de tafel doen. Gewoon even tijd geven, het is niet leuk, maar uiteindelijk wel beter!

Groetjes, Elizabeth

Dineke zei

Wat een mooie kleuren overgang zit er in dat pand. Balen zeg die pijnlijke ellebogen. Sterkte daarmee

Betsy zei

Oei, klinkt wel als overbelasting. Wist je dat dat ook kan door een statische houding? Het hoeft niet eens krampachtig te zijn, maar steeds dezelfde beweging of houding kan het ook veroorzaken.
Rust lijkt me de beste remedie en afwisseling (dat is niet moeilijk voor een creatieveling toch?)...

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Miriam zei

Hartelijk dank voor jullie steun en informatie! De laatste week gaat het gelukkig weer beter, na een flinke breipauze. Uit voorzichtigheid houd ik het voorlopig even bij enkele naaldjes per dag.

Aty zei

ja Miriam heel herkenbaar, ik ben toen naar de dokter geweest en ja het was een tennisarm
De buurvrouw die altijd tennist moest hard lachen ze zei jjij die nooit tennis alleen maar handwerkt zo zie je maar.
Het is lastig maar als je rust houdt gaat het over en kun je vanzelf weer breien doe ik ook maar dan heel rustig.

groetjes Aty

joregn zei

Hallo Miriam,wees toch maar even voorzichtig ik heb het in mijn schouders en als ik een paar dagen stop met breien gaat dit wel even beter en dan probeer ik intussen wel wat te borduren maar het komt steeds terug als ik mijn breiwerk doe maar ik kan het dan ook niet laten.
Groetjes Joke