woensdag 11 mei 2011

Pitriet

Bij het opruimen kwam ik een hele bundel pitriet tegen, lang geleden gebruikt voor het maken van mandjes in het kader van een project. Erg jammer om het materiaal te laten verstoffen, dus ben ik aan het experimenteren geslagen.

Ergens op het internet kwam ik een engel van pitriet tegen, met vleugels van breed lint. Zoiets leek me wel aardig, dus deed ik drie pogingen tot het vlechten van een lijfje. Poging 1 belandde direct in de vuilnisemmer, want ik moest me de techniek weer opnieuw eigen maken. Vooral het starten van een nieuw werkstuk is lastig. Poging 2 en 3 zie je hierboven. Niet helemaal mislukt, maar een engel zag ik er toch nog niet in.

Door andersom te werken, dus van beneden naar boven, kreeg ik een beter resultaat. Ik heb een soort langgerekt en toelopend mandje gemaakt, waarvan de overblijvende staakjes door een grote kraal bijeengehouden worden. Nu misschien nog een gezichtje en een aureool, wat vinden jullie?

4 opmerkingen:

Elizabeth zei

Wat leuk om weer iets tegen te komen van een "oude hobby".. En je bent het nog steeds niet verleerd. De onderste foto laat toch echt wel een engel zien! Maak je het pitriet nat om te kunnen buigen?

Groetjes, Elizabeth

Lia zei

Mooi geworden, Miriam: jij bent echt van alle markten thuis. Veelzijdig creatief!
Ik heb je blog weer eens bekeken... groetjes, Lia

Pauline zei

Een hele mooie engel gaat dit worden, en erg origineel ook!

Annet zei

Wat leuk om te zien! Dit heb ik vroeger ook gedaan, maar daar is niets van bewaard gebleven.