dinsdag 31 januari 2012

Cretan stitch


De vierde TAST-steek is de cretan stitch. Sinds 2008 had ik deze steek niet meer gebruikt, dus dat werd wel even oefenen. Met het resultaat ben ik niet helemaal tevreden: te grof, te onregelmatig naar mijn smaak. Wél is het gelukt om redelijke buttonhole wheels te maken.

4 opmerkingen:

Miss 376 zei

I like the leaves. I haven't done mine yet

Christina zei

Rechtsonder is wel mooi regelmatig. Ik heb bij het oefenen gemerkt dat deze steek makkelijker regelmatig uit te voeren is op gladde stof dan op stramien. Echt 1 voor vrij borduurwerk dus.

Karina zei

Het ziet er best mooi uit hoor, echt niet verkeerd. Inderdaad denk ik wel dat het makkelijker werkt op "gewone" stof. Ik zie vele mogelijkheden, leuk!

Christina zei

Dikke kans dat steek 5 de flanelsteek heet. Ik heb de 1e de beste vertaling gebruikt die ik zag, dat kan heus wel de foute zijn. Ik heb toevallig die steek ooit wel geleerd van mijn handwerkjurk, voor het smokken van rekbare stof. Maar de naam is nooit blijven hangen,En als je ermee zoomt heet het 'overhands zomen', want idd daar gebruik ik hem voor, eigenlijk altijd als ik niet op de machine zoom. Maar ook dat kan best een naam zijn die niet officieel is.