zaterdag 2 juni 2012

Antwerpen (2)


Vandaag vertel ik verder over mijn bezoek aan Antwerpen. Van het Modemuseum heb ik helaas geen foto's gemaakt, maar hun hele collectie is op de website te zien inclusief alles wat opgeslagen is. Ze hebben een database met 15.000 items online staan.

In de kathedraal heb ik wel een aantal plaatjes geschoten, waaronder dit glas-in-loodraam. Daarna heb ik de Jacobskerk nog bezocht.Het graf van Rubens bevindt zich hier en verder is de Jacobskerk ook zeker het bekijken waard. Zulke rijke kerken met zoveel kunst, dat kennen wij niet in Nederland.


Het is vandaag moeilijk voor te stellen, maar het was behoorlijk warm. Dwars door de stad maakte ik een flinke wandeling naar het Dageraadsplein. Ik was blij met de schaduw van het stadspark, al ben ik langs de rand blijven lopen om geen omweg te maken.


Uiteindelijk arriveerde ik bij de handwerkwinkel van Aters. Wat een winkel! Als je aanbelt aan de deur naast de kleine etalage verwacht je echt niet dat het een flinke winkel is. Maar dat is het dus wel. Zonder problemen heb ik een uurtje zoek gebracht bij Aters, en daarna ben ik weer teruggelopen naar het station.

NB Als je ook naar Aters gaat, check dan de openingstijden op hun site. Zo zijn ze op de meeste dagen tussen de middag gesloten.


2 opmerkingen:

Tania zei

Als je nog eens je nog eens naar Antwerpen komt en je houdt van mooie kerken, moet je zeker de Carolus Bartolomeus kerk bezoeken. Persoonlijk vind ik dit de mooiste die we hier hebben. Leuk dat je bij Aters bent langs geweest. Een fantastische winkel hé. Ik woon daar net om de hoek.

" me " zei

ik heb jaren aan de dageraadsplaats gewoond, werk er nog vlakbij en ga ook wel eens binnen bij aters. Helaas zijn ze idd tijdens de middag gesloten want ik zou er ander menig lunchuurtje spenderen denk ik ;)