donderdag 7 juni 2012

OT: AfrikaantjesHet heeft weinig met handwerken te maken, maar de laatste tijd heb ik het ook druk met voorzaaien, uitplanten etcetera. De afrikaantjes spannen wel de kroon. Het eerste zaaisel was van oud zaad. Er kwam niet zoveel op, maar het werkte wel. Toen we de plantjes voorzichtig gingen afharden, zijn ze echter allemaal opgegeten door de slakken!

Voor het tweede zaaisel was het nodig om eerst zaad aan te schaffen. Vorig jaar hadden we goede ervaringen opgedaan met het zaad dat verkocht wordt door de dichtbij gelegen volkstuin. Een goed en goedkoop plan (30 cent), maar er is helaas helemaal niets van opgekomen.

Het derde zaaisel is weer van ander nieuw zaad. Dat is uit de kunst. We wachten iets langer met buiten zetten, want de slakken houden vooral van hele verse jonge plantjes. Bovendien hebben we toch Escar go (ecologische slakkenbestrijder) moeten kopen, want er bleef niets over van de tuin.

Inmiddels heb ik meer dan 60 kwarkpotjes gevuld met uitgeplante afrikaantjes. Straks als ze wat groter zijn gaan ze naar buiten en eerlijk gezegd zou ik er nog meer hebben uitgeplant, ware het niet dat er eerst weer kwark gegeten moet worden voordat we dat kunnen doen!

4 opmerkingen:

Miss 376 zei

we've had problems with snails too, if only it would stop raining!

Johanna Zweden zei

Gelukkig geen slakken in Zweden
Sterkte want het is jammer als ze al je plantjes op eten
Groetjes Joke en een fijne dag

Michelle zei

Wat leuk ziet dat er allemaal uit, Afrikaantjes heb ik vroeger ook veel gekweekt. Succes met deze stekjes ;)

marion zei

het ziet er nu al heel geweldig uit..........