dinsdag 15 oktober 2013

BreinaaldenVan mijn oma, van mijn tante en van mijn zus heb ik een ruime hoeveelheid brei- en haaknaalden gekregen. Met en zonder knop, voor Tunisch haakwerk, voor hele fijne werkjes of juist voor hele grove. Ik dacht eigenlijk wel genoeg breinaalden te hebben, vooral toen er ook nog een aantal rondbreinaalden bij gekocht waren.

Nou heb je die rondbreinaalden in allerlei lengtes, dus daar ga je al. Verder zijn voor sommige breiwerkjes bamboenaalden wel heel fijn omdat ze stroever zijn, al heb ik inmiddels ontdekt dat bamboe wel kwetsbaarder is. Maar ik koop ze braaf, als ik ze nodig heb.

De laatste tijd verschijnen er echter steeds meer patronen waarin kwartnaalden gebruikt worden, ik bedoel bijvoorbeeld 3,25. Voor het petrol vest heb ik die eigenlijk nodig, maar ik weiger ze in dit geval aan te schaffen. Het verschil tussen bijvoorbeeld 3,25 en 3,5 is volgens mij ook slechts minimaal. Wat vinden jullie?

NB Het eerste pand van het petrol vest is af, dat zie je hierboven.

4 opmerkingen:

Gingini zei

Groot gelijk. Doe ik ook niet hoor. Het ligt er helemaal aan hoe strak je breit. Proeflapje is dan wel fijn. ;)

Betsy zei

Ik kies altijd voor een naald in een dikte die ik wel heb en brei ook (bijna) altijd een proeflapje.
Ik brei vrij los en gebruik daarom een dunnere naald dan staat aangegeven.
Kortom: nergens voor nodig om speciale breinaalden te kopen...

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Rita Janssen zei

Gelijk heb je, ik heb ook die kwartnaalden niet, is ook niet nodig denk ik :)
Je breiwerk ziet er goed uit, ook met deze naalden! Het wordt vast een prachtig vest!
Grtjes, rita.

Elizabeth zei

Heerlijk om zoveel breinaalden te krijgen. Hier komt er ook met regelmaat e.e.a. naar me toe van mensen die ze niet meer gebruiken. ALtijd welkom hoor...
Ik heb ook geen kwartnaalden, zo'n klein verschilletje moet toch niet zoveel uitmaken. En dan breien we ook nog eens niet allemaal hetzelfde..
Ik experimenteer altijd maar wat..

groetjes, Elizabeth