zondag 20 oktober 2013

Een handwerkboek op zondag"Twee sokken tegelijk" van Melissa Morgan-Oakes is in 2009 verschenen bij Forte en niet meer leverbaar. Ongetwijfeld zijn er nog wel winkels die een exemplaar in voorraad hebben en het staat in menige bibliotheek. Het boek heeft 144 pagina's.

Eerst wordt natuurlijk de techniek van het breien van twee sokken tegelijk op de rondbreinaald uit de doeken gedaan. Dat wordt zeer uitgebreid verteld met veel foto's. Daarna volgen een aantal sokkenpatronen, met een maattabel aan het eind.

Het idee sprak me enorm aan. Stel je voor dat je tegelijk met twee sokken klaar bent ... Vol enthousiasme ging ik dan ook meteen na aanschaf aan de slag. Het blijkt echter toch tamelijk ingewikkeld te zijn. Ik moest zo vaak weer in het boek kijken, dat ik het uiteindelijk opgaf. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke ervaring, die ook wat over mijn doorzettingsvermogen zegt.

Wat resteert zijn dan de sokkenpatronen, die met wat handigheid om te zetten zijn in "normale" sokkenpatronen. Dat zal ik eens doen, want eerlijk gezegd heb ik ze tot vandaag nooit goed bekeken.

3 opmerkingen:

Ellen Van Dyck zei

Ik heb het boek ook en ik gebruik de techniek voor één sok op de rondbreinaald want dat bergt handiger op dan twee sokken op één lange. Ik brei ze soms wel twee tegelijk bij eenvoudige patronen en dan is het inderdaad handig dat ze samen af zijn.

Hetty zei

Ik heb het boek ook,maar kan er niks mee worden 2 sokken teglijk.
Groetjes Hetty.

Betsy zei

Het lijkt me toch wel eens iets om te proberen...

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn