woensdag 31 oktober 2018

Culemborg



We hebben een paar uur doorgebracht in Culemborg vorige week. Zoals je misschien kunt zien was het niet zo mooi weer, desondanks was het heel aardig.



Bij een café zagen we de olifant die op de eerste foto is te zien. Hij stond op een soort stellage en leek gemaakt te zijn van repen autoband. Het kan ook iets heel anders zijn dat als basismateriaal is gebruikt.



Via mooie doorkijkjes en een kunstzinnige voordeur, kwamen we bij het Elisabeth Weeshuismuseum.



Verzorgd en mooi ingericht en interessant voor volwassenen én kinderen. Hier zie je bijvoorbeeld de lijkkleedversiersels van het klein en grootschippersgilde uit de zeventiende eeuw.



Het ging grotendeels over het weeshuis dat van 1560 tot 1952 in gebruik was. De meisjes werden geacht hun tijd nuttig te besteden o.a. met breien, naaien en borduren vandaar deze vitrine. Er is nog veel meer te zien en te horen. Daarbij zijn filmpjes gemaakt met acteurs en er zijn ook persoonlijke verhalen te horen. Zeer de moeite waard!

1 opmerking:

Ineke zei

Wat leuk, alle foto's. De eerste heb ik ook, dit jaar hebben wij als groepje handwerksters ook een bezoekje gebracht aan Culemborg.