dinsdag 10 augustus 2021

Beuken

Op nog geen tien kilometer van ons huis hebben we weer een fijne plek om te wandelen ontdekt. Niet eerder waren we in Houdringe, Panbos en Beerschoten. Ook al heeft het drie verschillende namen, toch is het één aaneengesloten gebied aan de rand van de Bilt.
Het bos bestaat uit verschillende bomen, maar de beuken zijn kenmerkend voor dit gebied.
Deze bomen kunnen eeuwenoud worden, als er zorgvuldig mee om wordt gegaan. Ze wortelen namelijk oppervlakkig, dus kunnen ze er slecht tegen als de wortelzone intensief betreden wordt.
Onderweg kwamen we ook dit vriendelijke bankje ter nagedachtenis tegen, met een aansprekende tekst. Omdat het misschien niet zo goed te lezen is op de foto, herhaal ik het hier even:

Ergens zingt een vogel zijn zelfgeschreven lied, deze plek is zijn theater, luister en geniet.
Verrassend was het passeren van een 19de eeuwse brug, die er in mijn ogen modern uitziet. Het is de Baronbrug. Halverwege de brug is de spreuk "Daarheen en weer terug" te lezen. Dit opschrift verwijst naar de avonturen van de hobbit Bilbo Balings.

2 opmerkingen:

Elizabeth zei

Wat een mooi stukje, iets om te onthouden!

Gonda Westra-Steursma zei

Mooie wandeling en de Baronbrug. Grappig hoe zoiets dan zo'n naam krijgt. Dat zal wel iets met de historie van de plaats te maken hebben.
Je verbeeldt je dat het dan een statige brug is, maar nee, gewoon een hele moderne.
groeten,
Gonda