dinsdag 24 augustus 2021

Rondje tuin

In onze tuin groeit en bloeit nog steeds van alles, al hebben we natuurlijk net als ieder ander in deze natte zomer meer last van slakken.
Toch komt er af en toe uit zo'n fraaie grote gele bloem een courgette voort die het redt en niet voortijdig wordt opgegeten.
Tot nu toe is dat de flespompoenen nog niet gelukt: het blijft bij een klein vruchtje dat er voortijd af valt.
De inkarnaatklaver daarentegen bloeit welig. Uit voorzorg heb ik het in een pot op de tuintafel gezet, zodat we volgend jaar niet een hele tuin vol klaver hebben.
Op deze foto kun je vooraan de paarse bloemen van de dropplant zien en op de achtergrond een aantal cherrytomaatjes. Je ziet het, de AH-moestuintjes doen het best aardig.
De roze bloemen van de Sundaville zijn mooi, maar houden niet erg van veel regenwater. Ze vallen dan op de grond. Gelukkig zijn er steeds nieuwe.
Onze witte druif doet het ook goed. De vruchten hebben juist geprofiteerd van het regenvocht en zijn groter dan normaal.
Hier zie je een stekje van de Sundaville. Aan de hand van deze uitleg is het gelukt om vier kleine plantjes op te kweken. We hopen dat ze op zolder kunnen overwinteren.
Begin augustus heb ik nog een keertje phacelia gezaaid. Het is een hele snelle groeier, dus hopelijk bloeit ie nog voordat het te koud wordt.
Omdat de lampionplant zich zo gemakkelijk vermeerderd, hebben we ervoor gekozen om ze in een pot te zetten. Wel een mooi gezicht he, nu ze oranje worden.

1 opmerking:

Dientje zei

De Sundaville/Mandeville heb ik vorig jaar teruggesnoeid en op zolder gezet. Elke week een borrelglaasje water gegeven. In voorjaar alle doore spul eraf gehaald, verpot en hij doet het bij mij prima. Duurde wel even voordat er bloemen aankwamen. Groet, Dientje