zondag 19 juni 2022

Babyblokken

Zoekend naar een kraamcadeautje dat ik niet al een aantal keren had gemaakt, kwam ik uit bij schuimrubbber babyblokken. Op het worldwideweb worden nogal wat naaipatronen gedeeld van dergelijke kubussen en het leek me haalbaar met mijn niet zo grote naaivaardigheid. Dat was een misrekening. Gelukkig probeerde ik eerst een blok te bekleden met stof van een oud laken, want het werd echt niet netjes bij mij.
In plaats van verder te knoeien met de naaimachine, besloot ik hetzelfde nogmaals te proberen met gebreide lapjes. Zoals je kunt zien is het redelijk geslaagd. Het breiwerk zit in ieder geval stevig en zonder bobbels o.i.d. om het schuimrubber. Het naaiwerk zou wel minder zichtbaar mogen zijn.
Pas na de voltooiing van de blokken ben ik op het idee gekomen om eens een kijkje te nemen op Ravelry. En jawel hoor, er zijn daar vele "baby blocks" te vinden. Het idee is dus beslist niet origineel. Als je op zoek bent naar inspiratie, is het leuk om daar eens een kijkje te nemen.

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Wat een schattig cadeautje. Lekker zacht

Elizabeth zei

Het is heel leuk speelgoed voor een kleintje! Een balletje rolt snel weg, maar dit niet. En de variaties zijn eindeloos...

Marion van de Sande zei

Ach wat leuk. En aangezien mijn eerste kleinkind onderweg is......

Hoe kom je aan schuimrubberen blokken?

Gonda Westra-Steursma zei

Een fleurig geheel. En het maakt kleine kindjes echt niet uit of het naaiwerk te zien is. Ik vind het eigenlijk ook nog wel leuk om te zien. Een soort van moderne twist. Vroeger moest het onzichtbaar, dat was een vereiste. Nu kan en mag het gezien worden. Vrolijk.