dinsdag 24 februari 2009

Trellis stitch (2)


Nu het vakantie is, kan ik het niet laten om een keertje een extra berichtje te plaatsen op mijn blog. Ik heb nog behoorlijk wat foto's en berichtjes "in voorraad" voor de komende weken, maar het is natuurlijk ook leuk om te laten zien wat ik werkelijk vandaag gedaan heb. Geïnspireerd door het hoedje in trellis stitch op de blog Annies Crazy World heb ik vanochtend twee hoofddekseltjes in elkaar geknutseld.


Als materiaal heb ik tamelijk dikke breikatoen gebruikt op fijn stramien. Eerst heb ik een ring geborduurd in holbeinsteek. De cirkel zou namelijk veel te propperig worden als ik stiksteekjes zou gebruiken. Bij het verder werken heb ik de instructies van Annie gevolgd: na de eerste ronde steken ben ik dus direct begonnen met minderen om de platte hoedrand te realiseren. Na twee rondjes met minderingen, heb ik een paar rondes een zelfde aantal steken gehouden om de bol van de hoed te vormen. Tot slot heb ik het hoedje dichtgemaakt door snel te minderen en heb ik er een wit strikje op vastgezet.


In mijn doos breikatoen vond ik ook dit fancy breigaren. Ooit heb ik het gekocht bij de Wibra voor 99 eurocent. Hoewel het niet zo geschikt leek voor de trellis stitch, heb ik het toch geprobeerd en het viel heel erg mee. Of je een hoedje of muts in dit maaksel ziet? Tja, je kunt het natuurlijk net zo goed anders benoemen, maar het was een aardig experiment.

3 opmerkingen:

anniescrazyworld zei

I love that each hat is so different, thank you for leaving the link..

Jane zei

Love it. The knitting wool gives a wonderful effect and I love the hat with the ribbon

Aussie Jo zei

Your little hats are gorgeous