zaterdag 18 december 2010

Kerstficus


Zojuist hebben wij onze ficus versierd, die sinds een paar jaar in de kerstperiode dienst doet als "kerstboom". Ooit is deze ficus gekocht als een kleine potplant bij AH, maar inmiddels is het een flinke struik geworden. Ik heb getracht een totaalplaatje te maken met het fototoestel, dat is echter niet gelukt. Wel geslaagd zijn een tweetal detailfoto's.

Hierboven zie je een zelfgemaakte kegelvormige kerstbal, die bekleed is met een heleboel stukjes gevouwen zilverpapier. Die papiertjes zijn vastgezet met kleine spelden, die je echter door het overlappen van de papiertjes niet ziet.

Hieronder kun je zien dat onze kerstplant versierd is met een mix van zelfgemaakte en gekochte ornamentjes. Als je heel goed kijkt dan zie je een kralenengeltje, twee gekochte engeltjes van wol, een pendibule en natuurlijk de kerstlichtjes.

Mocht je zelf ook een ficus willen aankleden op een dergelijke manier, dan is het wel heel belangrijk dat je alleen lichte versierselen gebruikt anders denk ik niet dat de plant de decembermaand overleeft.

Geen opmerkingen: