zondag 12 december 2010

Kleine kerstknutsels


Er staan heel veel leuke kleine werkjes voor Kerstmis op het net, waaraan ik graag zou beginnen. Ware het niet dat ik me voorgenomen heb om stug door te breien aan het paarse vest en mijn deken. Geen tijd dus dit jaar, maar mogelijk kan ik via mijn blog anderen nog aan ideetje helpen:

  • Om te beginnen natuurlijk de leuke kralenengeltjes van Hennie Koops, die je vindt op haar site bij patronen onder 1a.

  • Ook grappig is deze gebreide ster. Het lijkt me wel dat je langer aan het naaien dan aan het breien bent.

  • Voor leuke kerstboomkabouters heb je dennenappels nodig. In het bos heb ik van de herfst geen goede exemplaren gevonden, maar ze worden soms ook verkocht als decoratiemateriaal in de kersttijd. Kijk voor het patroon hier en scroll omlaag tot je de pine cone gnomes hebt gevonden.

NB Op de foto zie je de paarse kerstballen die ik 20 tot 25 jaar geleden heb gemaakt van een styropor balletje en een paar restjes stof. Ze zijn nu echt aan het aftakelen, dus ik ga ze op één na weggooien. Dat ene exemplaar kan dan volgend jaar als voorbeeld dienen voor nieuwe ballen.

3 opmerkingen:

Michelle zei

Jammer dat ik op het moment erg druk ben met school want er staan erg leuke projecten bij! Eerst maar is die van mezelf afmaken...

Leonie zei

Ik vind die kerstballen wel erg leuk, hoor.

Miriam zei

Ik vind de ballen zelf ook leuk, maar op de foto kun je niet zien hoe vergeeld sommige stofjes zijn en hier en daar zitten ook nog onduidelijke bruine vlekjes. Volgend jaar dus maar nieuwe!