zaterdag 29 oktober 2011

Kerstbal met stofjes


Ruim vijfentwintig jaar geleden, heb ik dit soort ballen leren maken. Voor een bazar en voor mijn eigen boom heb ik er dat jaar flink wat gemaakt. Daarna echter nooit weer, zodat ik de techniek een beetje ben kwijt geraakt.

Kent er iemand een beschrijving van de werkwijze, al dan niet op internet? Ik houd me aanbevolen voor tips en anders zal ik zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden.

5 opmerkingen:

Betsy zei

Hoi mirjam,
Volgens mij ging het zo: snij een patroon in de stiropor bal, knip stukjes stof uit die (ruim)groter zijn dan de vormpjes in de stiropor bal. Met een (dunne) haaknaald of de achterkant van een mes kun je de stof aan de zijkant in de inkepingen verwerken.
Volgens mij heb ik nog ergens een boekje hierover. Ik ga voor je op zoek!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Miriam zei

Dankjewel Betsy, zo herinner ik het me ook ongeveer. De bal die je ziet is een proefexemplaar, waarbij ik het zo heb aangepakt. Alleen was het op maat knippen van de lapjes een ontzettend gedoe, vooral omdat mijn patroon niet helemaal regelmatig was. Ik ken de precieze methode van het aftekenen van het patroon niet meer. Dus als je dat in een boekje zou kunnen vinden, heel graag!

Groetjes, Miriam

Elizabeth zei

Leuk, die heb ik vroeger ook gemaakt... Ik maakte op deze manier ook schilderijtjes, gewoon insnijden in isolatieplaat waar z'n papierlaagje op het piepschuim zit...

Willy zei

Met een leuk nieuw stofje weer helemaal van deze tijd en snel gemaakt.

marion zei

nee, geen idee....sorry