donderdag 17 november 2022

Paddenstoel

Onze voortuin is dit najaar bezaaid met paddenstoelen. Dat is nooit eerder gebeurd en niet zo'n prettige ontwikkeling. We halen ze er natuurlijk uit, opdat ze zich niet verder verspreiden. Blij zijn we er in ieder geval niet mee. Maar we hebben ook een beetje een dubbele houding ten opzichte van paddenstoelen. Toen we zondag in het halfdonker deze prachtige grote vliegenzwam in een plantsoentje ontdekte, waren we verrukt. Wat een prachtig exemplaar!

3 opmerkingen:

Christina zei

Dag Miriam

Toevallig weet ik wel iets van paddenstoelen. Dat ze nu in jullie tuin staan betekent niet perse iets negatiefs. Betekent ook niet dat ze er volgend jaar weer staan o.i.d. Ik zou ze dus niet weghalen, ze verdwijnen vanzelf weer binnen heel korte tijd.

Waarom zou je geen paddenstoelen in je tuin willen? Ze staan er maar heel kort en de meesten doen verder niets. Als je een paar goede foto's hebt, dan kan ik je meer vertellen. Vooral als ergens nooit paddenstoelen gestaan hebben en dan opeens heel veel, betekent dat meestal dat ze er 1 of hooguit 2 jaren staan.

Groeten, Christina

Miriam zei

Dag Christina, jouw toelichting helpt wel. Ik kan je echter alleen zó bereiken, want je hebt een no reply-adres.

Groeten, Miriam

Elizabeth zei

Ja, ik vroeg mij dat ook af... 'waarom haal je ze weg'..
Verder heb ik er niet bijzonder veel verstand van, alleen dat ze graag op vochtige plaatsen staan.
De vliegenzwam vind ik toch echt wel een hele mooie paddestoel!