woensdag 23 november 2022

Roodborstje weer terug

Het hele jaar komen er koolmeesjes en pimpelmeesjes op bezoek in ons vogelhuisje. Het is minder goed toegankelijk voor grotere vogels, omdat we bamboestokjes overdwars hebben bevestigd. Een kauw of een ekster kiepert de dekseltjes met pitjes en havermout namelijk in één keer om en vervolgens is het een zootje in de tuin en in het huisje.
Eind oktober of begin november komt daar nog een bezoeker bij: het roodborstje. Moeiteloos verovert hij zich weer een plaats in de vogelhiërarchie. Waar de meesjes vooral belangstelling hebben voor de zonnebloempitjes, snoept het roodborstje van de havermout. Hoewel ik gelezen heb dat het goed gaat met het aantal roodborstjes in Nederland, verwelkomen we het vogeltje elk jaar van harte in onze tuin.

3 opmerkingen:

Elizabeth zei

Ah, wat leuk dat roodborstje... Je hebt ook speciale vogelvoerbakjes met beschermgaas ervoor. Maar de bamboestokjes zijn goed bedacht!

Dientje zei

Is altijd gezellig met vogeltjes in de tuin totdat de grote jongens het komen bederven. Mooie oplossing met de bamboe stokjes. Groet, Dientje

Annet zei

Altijd leuk om een roodborstje op visite te krijgen.