woensdag 2 november 2011

Een bal en een truitje


Gebreide kerstballen maken een enorme opmars door in Nederland. Ik wilde het ook wel eens proberen, maar vond het wat te gek om meteen een boek aan te schaffen. Voor mijn verjaardag kreeg ik o.a. het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen. Tot mijn vreugde werd daarin uit de doeken gedaan hoe je zo'n bal breit.

Eigenwijs als ik ben, heb ik echter niet met 5 naalden gebreid maar gewoon met 2. Tja, de naad die dan ontstaat is echt toch niet zo fraai. Misschien is het goed om het nog eens met 5 naalden te proberen. Daarvoor moet ik even moed verzamelen, ik houd niet zo van in het rond breien. Vrijwel hetzelfde motief heb ik eerst maar eens op een minitruitje gebruikt.

6 opmerkingen:

Jonneke zei

De bal en het truitje zijn erg leuk geworden!
Het breien op meer naalden om de kerstballen te maken valt erg mee hoor!
Succes bij het uitproberen.
Groetjes, Jonneke

Dorien zei

Zo storend is het nou ook weer niet! Ik vind het resultaat heel erg leuk! Ook toevallig, ik had er net een berichtje over gemaakt op mijn blog!

Pauline zei

Toch is het mooi geworden! Ik ben ook geen fan van rondbreien.

Elizabeth zei

Je kunt ook een rondbreinaaldje gebruiken, maar ik doe het zelf liever met 5 pennetjes hoor...
Maar de kerstbal is mooi om te zien. In de boekhandel zag ik het blad liggen en ik moest grijnzen. Het basispatroon stond er tenminste in, bij mij in de Hobby Handig destijds niet!
Het truitje is ook leuk, ik heb er ook al een stel af. Inbreien is het leukst hè...?

Hallo Peetje zei

Ik ben ook helemaal van de gebreide kerstballen en die truitjes wil ik ook nog maken.
Ik vind je bal leuk geworden hoor, helemaal perfect krijg je hem haast niet. door dat inbreien trekt het soms een beetje in. als je het te los doet krijg je weer grote steken.
Misschien dat je er eerst alle 55 moet breien wil je daar een vaste hand in krijgen (hihi) ik ga gewoon van de zomer door. elke weel een bal dan kom je er ook :-)))

Lia zei

je minitruitjes zijn om te snoepen! Ook die, die op Etsy staat!