vrijdag 25 november 2011

Vrijdag = Etsy dag

Etsy is nog niet zo bekend in Nederland en dat vind ik onterecht. Vandaar dat je voorlopig elke week op vrijdag kunt kennismaken met een creatieve Etsy-verkoper op mijn blog. Deze week word je uitgenodigd om eens te gaan kijken in de winkel KittyDarknessDesigns van Tarah.


Je bent al een hele tijd actief op Etsy. Welk product loopt het best in jouw shop?

Ik ben inderdaad al ruim 3 jaar actief op Etsy. Maar het is moeilijk voor mij te zeggen welk product het beste loopt omdat ik in die 3 jaar geleidelijk allerlei verschillende producten in mijn shop heb geïntroduceerd. Ik verkoop pluche toys, stoffen accessoires, sieraden, bierdop magneetjes, papierwaren en dergelijke, en sinds iets meer dan een jaar ook mijn hand gesneden stempels. De stempels zijn erg in trek en vooral deze, de Angry Cat. Maar ik denk dat mijn all time best seller toch wel de bierdop magneetjes zijn.


Hoe kom je aan de specifiek Japanse materialen?

Voordat ik begon met mijn etsy shop, was ik al enorme fan van "kawaii''(= Japans voor cute) producten. Mensen denken dan gauw aan Hello Kitty, maar er is zo veel meeeer en heel veel leuker! Ik werd er voor het eerst mee geïntroduceerd ruim 15 jaar terug door mijn penvrienden in de VS, die hun brieven op zulk fantastische leuk papier schreven. wow dacht ik, dat wil ik ook! In die tijd (1995) was het erg moeilijk om in Nederland te vinden, maar wonderbaarlijk waren er toch een paar winkels in Amsterdam die hierin gespecialiseerd waren!! Er waren 2 San Rio winkels (maker van oa Hello Kitty) in het centrum en een Morning Glory (= een Koreaans merk) winkel in Amsterdam oost. Ik haalde hier mijn hart op totdat deze winkels langzaam aan verdwenen. En toen verschoof mijn zoektocht naar het internet. Er was toen 1 meisje dat een online kawaii winkeltje had, en zij zou er ook mee stoppen. Ik heb een groot gedeelte van haar collectie over gekocht en gevraagd wat haar favo inkoop websites waren. Over de jaren heen heb ik heel wat gekocht en een best grote collectie opgebouwd. Ik ben heel selectief geworden met wat ik nu koop (voornamelijk omdat ik niet zo veel ruimte ervoor heb) en een gedeelte van mijn collectie gebruik ik nu ook voor het maken van bijvoorbeeld de bierdop magneetjes. Ik gebruik originele plaatjes uit mijn memo collectie voor deze magneetjes.

Ik heb een gedeelte van mijn collectie gefotografeerd of gescand en dat kan je hier en hier bekijken.Zijn jij producten alleen op Etsy verkrijgbaar of verkoop je ook elders?

Sinds een ruim een jaar verkoop ik ook op crafty markten. Op deze markten verkoop ik ook een aantal producten die ik niet op Etsy verkoop, zoals een gedeelte van mijn kawaii papier waren, grote pluche toys en dergelijke. Ik heb voor een tijdje mijn producten in winkels verkocht, meest sucesvolle hiervan was de Etsy Open Store in Leiden. Deze store was maar een maand open en ongeveer 30 Nederlandse makers die ook een Etsy store hebben deden hier aan mee. Super leuk initiatief en liep erg goed! De pop-up store concept komt nu wat meer in beeld en wellicht in de toekomst dat ik hier vaker aan mee ga doen.

Als je nog meer wilt weten of zien, kijk dan eens op de blog van Tarah.

2 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Wat een ontzettend leuke blog en leuk dat je een etsy vrijdag inlast. Het Etsy-gebeuren is voor mij ook nog steeds niet helemaal duidelijk, dus de komende vrijdagen wil ik er alles over weten...

Kitty Darkness Designs zei

Dank je wel voor de feature Miriam :) Omdat het de Black Friday - Cyber Monday weekend op etsy is wil ik ook een promo code meegeven dat van 25-29 geldig is. Bij het invoeren van 'HappyHolidays2011' krijg je 30% korting op je aankopen :)

Dank voor alle support en Happy Holidays :)